Σάββατο 21 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Οι εργαζόμενοι φραγμός στα αντιδραστικά μέτρα

Ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ

Να δώσουν τη μάχη για να μην περάσουν τα αντιδραστικά μέτρα στο δημόσιο που προετοιμάζει η κυβέρνηση μέσω της αναθεώρησης του Συντάγματος, καλεί τους εργαζόμενους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Στην ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία σημειώνει: «Η κυβέρνηση της ΝΔ κλιμακώνει την επίθεσή της στα εργασιακά δικαιώματα και των εργαζομένων στο Δημόσιο, με στόχο την ανατροπή της σταθερής και μόνιμης δουλιάς.

Προχωράει στην κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, μέσα από την αντιδραστική αναθεώρηση του Συντάγματος, που επιχειρείται να αρθούν τα όποια εμπόδια για την επέλαση των μονοπωλίων και την εφαρμογή των αντεργατικών επιλογών της ΕΕ.

Επιδιώκει να γενικεύσει τις αντεργατικές, ευέλικτες εργασιακές σχέσεις και στο δημόσιο τομέα, της μερικής απασχόλησης, των μόνιμων συμβασιούχων.

Την επίθεση αυτή τη ζήσαμε και με την προηγούμενη αναθεώρηση επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ που έγινε μαζί με τη ΝΔ.

Βαριές είναι οι ευθύνες των ηγεσιών των παρατάξεων ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ - ΣΥΝ, που για χρόνια ολόκληρα, αλλά και τώρα συναίνεσαν στη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της πολιτικής που ενισχύει τα κέρδη και θέλει ένα δημόσιο τομέα που να υπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο».

Τέλος, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο να δώσουν τη μάχη να μην περάσουν τα αντιδραστικά μέτρα και να απαιτήσουν:

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών μορφών εργασίας, της μερικής απασχόλησης, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου.
  • Οχι στην άρνηση της μονιμότητας.
  • Μόνιμη, σταθερή δουλιά.
  • 7ωρο - 35ωρο - πενθήμερο.
  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ