Σάββατο 21 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Μαζικές εκδηλώσεις σε Ηγουμενίτσα - Κέρκυρα - Γιάννενα

Οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες της Θεσπρωτίας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΝΕ του ΚΚΕ έδωσαν δυναμικό παρών στην προχτεσινή εκδήλωση στην Ηγουμενίτσα, στο Πάνθεον, καταδίκασαν με κατηγορηματικό τρόπο το αντικομμουνιστικό μνημόνιο και δήλωσαν την αντίθεσή τους στην επιχείρηση παραχάραξης της ιστορίας, κατάργησης της ταξικής πάλης των λαών και των εργαζομένων που επιδιώκεται προκειμένου να αποτρέψουν τους λαϊκούς αγώνες.

«Το αντικομμουνιστικό μνημόνιο αποτελεί οδηγία κήρυξης πολέμου κατά των λαών, της εργατικής τάξης και ιδιαίτερα κατά των κομμουνιστών επειδή αυτοί είναι η ψυχή του λαϊκού κινήματος» σημείωσε ο Α. Τασούλας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Βορειοδυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, μιλώντας στην προχτεσινή εκδήλωση. «Ξέρουν ότι δεν μπορούν να καταργήσουν την ταξική πάλη και επιδιώκουν αγωνιωδώς να δυσκολεύουν και να εξουθενώσουν τον ταξικό τους αντίπαλο την εργατική τάξη. Επιδιώκουν να εξασφαλίσουν για λογαριασμό του κεφαλαίου και των ιμπεριαλιστών την όσο γίνεται μακρόχρονη κυριαρχία του» επισήμανε ανάμεσα σε άλλα ο ομιλητής.

Αντίστοιχα, στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκε πικετοφορία από την ΝΕ του ΚΚΕ στην πλατεία Σαρόκο χτες το απόγευμα, μέσω της οποίας στάλθηκε μήνυμα καταδίκης του κατάπτυστου αυτού μνημονίου που ξεδιπλώνει νέα αντικομμουνιστική επίθεση χτυπώντας δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων και των λαών, ποινικοποιώντας τους λαϊκούς αγώνες, εξισώνοντας το ναζισμό με τον κομμουνισμό.

Στα Γιάννενα τέλος, μαζική σύσκεψη με συμμετοχή εργαζομένων, νεολαίας, μαζικών φορέων πραγματοποιήθηκε στο εργατικό κέντρο της πόλης χτες το βράδυ από την Επιτροπή Συσπείρωσης για τα Δημοκρατικά Δικαιώματα και τις Λαϊκές Ελευθερίες, όπου εκφράστηκε η έντονη αντίθεσή τους στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ