Κυριακή 22 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θυσία στη νέα ΚΑΠ

Γρηγοριάδης Κώστας

«Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπερψήφισε την έκθεση J.C.Fruteau για την αναθεώρηση της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς (ΚΟΑ) Ζάχαρης τονίζοντας ότι, για την άμβλυνση των σημαντικών επιπτώσεων που θα επιφέρει η μεταρρύθμιση αυτή σε πολλές αγροτικές περιφέρειες της ΕΕ, απαιτείται να εφαρμοστούν κοινοτικά και εθνικά μέτρα που να εξομαλύνουν τους κραδασμούς και να δίνουν τη δυνατότητα σταδιακής προσαρμογής των παραγωγών και των βιομηχανιών ζάχαρης στα νέα δεδομένα αλλά και στις νέες προκλήσεις των φιλικών προς το περιβάλλον μορφών ενέργειας, όπως εκείνη της βιομάζας».

Τα παραπάνω αναφέρονται με καμάρι σε πρόσφατο δελτίο Τύπου της ευρωομάδας του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, λοιπόν, θα είναι σημαντικές οι επιπτώσεις από την αναθεώρηση της Κοινής Οργάνωσης Αγοράς Ζάχαρης, την οποία είχε συμφωνήσει η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ολοκλήρωσε η νυν κυβέρνηση της ΝΔ. Και προτείνεται η εφαρμογή «κοινοτικών και εθνικών μέτρων που θα εξομαλύνουν τους κραδασμούς». Δηλαδή, κάποια προσωρινά μέτρα, ώστε να αποφευχθούν οι κοινωνικές εκρήξεις ή, αλλιώς, ο,τι επιχειρεί να κάνει τώρα και η κυβέρνηση της ΝΔ.

Με άλλα λόγια, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θυσιάζουν στο βωμό της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής και των συμφερόντων των πολυεθνικών, άλλον έναν σημαντικό τομέα της αγροτικής παραγωγής και της οικονομίας γενικότερα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ