Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η «αμνησία» των κυβερνητικών στελεχών

Δεν είναι μόνο το ΚΚΕ, η ΚΝΕ, οι καθηγητές και οι λοιποί συνοδοιπόροι πίσω από τις μαθητικές κινητοποιήσεις. «Είναι και τα φροντιστηριακά συμφέροντα, ύψους ενός τρισ.»!

Το είπε, με κάθε σοβαρότητα, σε χτεσινή συνέντευξή του στο « Εθνος» ο Γ. Πασχαλίδης. Αυτός, που ούτε ως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, ούτε ως τέως υφυπουργός Παιδείας, ξέρει τίποτα για το «φόνο» κατά της δημόσιας δωρεάν παιδείας, για τη συνεχή και σκόπιμη υποβάθμισή της. Ούτε, βέβαια, για τους λόγους που οδήγησαν στη γιγάντωση της παραπαιδείας, η οποία γνωρίζει κυριολεκτικά μέρες αξεπέραστης εισπρακτικής δόξας μετά τη νέα εκπαιδευτική αντι-μεταρρύθμιση.

Αλλά, αφού δε γνωρίσει τίποτα από αυτά, μήπως μπορεί να μας εξηγήσει, γιατί τα μεγάλα, οργανωμένα φροντιστηριακά συμφέροντα, πίνουν κυριολεκτικά νερό στο όνομα της «μεταρρύθμισης» Αρσένη και οι εκπρόσωποί τους εμφανίζονται δημοσίως ως τα καλύτερα εξαπτέρυγα της κυβερνητικής πολιτικής στον τομέα της παιδείας;

Οσο για τα άλλα, τα ιδιαίτερα επικίνδυνα, που λέει ο Γ. Πασχαλίδης, για τους κινδύνους «ενός νέου θανάτου, όπως αυτός του αείμνηστου Τεμπονέρα» και «την ευθύνη όλων να αποτρέψουν τέτοια τραγικά περιστατικά», ελπίζουμε να μην αποτελούν μια μορφή προειδοποίησης για ανομολόγητους σχεδιασμούς, αλλά απλή ανοησία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ