Κυριακή 8 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΣΤΟΠ στο Αντικομμουνιστικό μνημόνιο
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Να καταψηφιστεί το φασιστικό παραλήρημα

Τις θέσεις του ΚΚΕ για το αντικομμουνιστικό μνημόνιο ανέπτυξε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, συναντήθηκε την περασμένη Πέμπτη η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, προκειμένου να τον ενημερώσει για τις θέσεις του Κόμματος σχετικά με το αντικομμουνιστικό μνημόνιο.

Τη συνάντηση είχε ζητήσει η ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων του ΚΚΕ ενάντια στο αντικομμουνιστικό μνημόνιο. Να θυμίσουμε ότι ανάλογη συνάντηση έχει ζητηθεί και από τον πρωθυπουργό.

Μετά τη συνάντηση, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Επί πολλή ώρα ανέπτυξα στον Πρόεδρο τις θέσεις μας γι' αυτό το φασιστικό παραλήρημα, το μνημόνιο της Πολιτικής Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης, το οποίο πρόκειται να περάσει από την Κοινοβουλευτική Συνέλευση από τις 24 έως τις 27 Ιανουαρίου».

Εξήγησε ότι θέση του ΚΚΕ είναι πως «πρέπει οι βουλευτές όλων των κομμάτων από την Ελλάδα - αλλά αυτό πρέπει να κάνουν και οι βουλευτές των άλλων Kοινοβουλίων στην Ευρώπη - να καταψηφίσουν αυτό το μνημόνιο. Διότι κηρύσσει τον πόλεμο και τη δίωξη κατά της κομμουνιστικής ιδεολογίας, των κομμουνιστικών κομμάτων και όχι μόνο. Γενικά κατά κάθε μορφής ριζοσπαστισμού, εναντίον κάθε πνεύματος αντίστασης στα αντιλαϊκά μέτρα που υπάρχουν και σε εκείνα που έρχονται στο άμεσο μέλλον, στην Ευρώπη και γενικότερα σε όλον τον κόσμο».

«Νομίζουμε - επισήμανε - ότι υπάρχει πολύ μεγάλη εμπειρία και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, γιατί όλα τα μεγάλα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας έγιναν με πρόσχημα ή με επιχείρημα τον κομμουνιστικό κίνδυνο».

Σημείωσε ότι «πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη μας το εξής πράγμα: την τοποθέτηση του Τζορτζ Μπους, που έγινε πριν από λίγο καιρό, όταν αναγκάστηκε να ομολογήσει δημόσια ότι "παραπλανήθηκαν" οι ΗΠΑ ότι υπάρχουν πυρηνικά και βιολογικά - χημικά όπλα στο Ιράκ. Τότε είπε ότι δε φτάνει να παλεύουμε κατά της τρομοκρατίας, αλλά πρέπει να κηρύξουμε τον πόλεμο κατά των ακραίων ιδεολογιών!

Το Συμβούλιο της Ευρώπης έρχεται παράλληλα, αν όχι σε συμφωνία, με αυτή τη ρήση του προέδρου Μπους, να εξισώσει τον κομμουνισμό με το ναζισμό και να δημιουργήσει έναν προθάλαμο για να βάλει στον "πάγο" τα λαϊκά κινήματα σε όλη την Ευρώπη. Εμείς είμαστε αισιόδοξοι, ότι όχι μόνο αυτό δε θα περάσει στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση, αλλά κυρίως ότι θα καταδικαστεί στη συνείδηση των λαών».

Και τόνισε πως «υπάρχει και η άλλη όψη της μαύρης αυτής τοποθέτησης: Η Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης ομολογεί, ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει, όπως λέει, κίνδυνος - εμείς βάζουμε εισαγωγικά - από τα λαϊκά κινήματα και από τη νοσταλγία για το σοσιαλισμό. Η άλλη όψη λοιπόν είναι η εξής: ότι οι λαοί "ξεπαγώνουν", υπάρχουν διεργασίες, αντιδρούν, άρα ο αντίπαλος προσπαθεί να προλάβει. Είμαστε βέβαιοι, ότι η κούρσα που θα ακολουθήσει, θα είναι η κούρσα των λαών».

Και για τις απαγωγές των Πακιστανών

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το θέμα της απαγωγής των Πακιστανών, η Αλ. Παπαρήγα ενημέρωσε ότι αποτελούσε θέμα συζήτησης στη συνάντηση και ανέφερε ότι «είπα ακριβώς το εξής πράγμα: ότι οι απαγωγές Πακιστανών που έγιναν στην Ελλάδα, απαγωγές που είναι αναμεμειγμένες οι βρετανικές υπηρεσίες, πέρα από παράγοντες των ελληνικών υπηρεσιών ή δεν ξέρω τι άλλο, είναι το άρωμα, η γεύση αυτού που θέλει να περάσει το φασιστικό παραλήρημα του αντικομμουνιστικού μνημονίου».

«Και μάλιστα - υπογράμμισε - ανέφερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την εμπειρία μου από τη συμμετοχή μου σε μια διεθνή συνάντηση στην Αβάνα, τον περασμένο Ιούνη, όπου εκεί καταγγέλθηκε, όχι από κόμματα ή πολιτικούς αλλά από επιστήμονες και ειδικούς, το όργιο τέτοιων απαγωγών και στη Λατινική Αμερική. Εκεί, από το 1970 και μετά, χιλιάδες άνθρωποι έχουν εξαφανιστεί, έχουν ρίξει δύο - τρία αεροπλάνα, γιατί μέσα ήταν στρατηγοί και πολιτικοί οι οποίοι αντιστέκονται στα αμερικανικά σχέδια - και, σημειώστε, δεν ήταν κομμουνιστές. Αυτό είναι κάτι συνηθισμένο για τη Λατινική Αμερική και αυτό το "φρούτο" μεταφέρεται τώρα στην Ευρώπη».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εσωκομματικό πρόβλημα στην κυβέρνηση και τις συγκρούσεις υπουργών για το θέμα των Πακιστανών, η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ότι «εμάς δε μας αποπροσανατολίζει ο εσωτερικός καυγάς της ΝΔ και δε μας ενδιαφέρει αυτό το ζήτημα». Και τόνισε ότι «μας ενδιαφέρει ότι οι απαγωγές έγιναν, οι ανακρίσεις έγιναν. Μας ενδιαφέρει, επίσης, ότι υπάρχουν δύο συμφωνίες που υπέγραψε ο κ. Σημίτης ως προεδρεύων της ΕΕ και ως πρόεδρος της Κυβέρνησης, που δίνουν τη δυνατότητα στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες να συλλαμβάνουν ανθρώπους, να τους ανακρίνουν, με πλαστές ταυτότητες και χωρίς να δίνουν λογαριασμό στο αντίστοιχο Υπουργείο. Εμάς αυτό μας απασχολεί, κι ας πάνε να λύσουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τα δικά τους. Ο ελληνικός λαός πρέπει να διεκδικήσει την κατάργηση αυτών των νόμων. Το θέμα των Πακιστανών απλώς μας ανοίγει τα μάτια για το πρόβλημα και στην Ελλάδα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ