Κυριακή 8 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΣΤΟΠ στο Αντικομμουνιστικό μνημόνιο
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Υπόθεση όλων η επιτυχία τους!
  • Στις 19/1 στα Προπύλαια, στην Αθήνα, στις 6.30 μ.μ., με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα
  • Στις 23/1 στη Θεσσαλονίκη και στις 18/1 σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα

Διογκώνεται μέρα με τη μέρα το κύμα αντιδράσεων ενάντια στο επαίσχυντο αντικομμουνιστικό μνημόνιο, που οδεύει για έγκριση στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης στα τέλη Γενάρη. Δεκάδες προσωπικότητες της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου, των Τεχνών και των Γραμμάτων, συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς, εκφράζουν με δηλώσεις και ανακοινώσεις τους την κατηγορηματική τους αντίθεση στο περιεχόμενο και στις στοχεύσεις που αυτό θέλει να υπηρετήσει, ζητώντας την οριστική απόσυρσή του. Ο «Ρ» δημοσιεύει σήμερα (σελ. 4-5 και 7) δηλώσεις προσωπικοτήτων καθώς και κείμενο καταδίκης του αντιδραστικού ψηφίσματος, με υπογραφές δημάρχων από δήμους του Νομού Χανίων.

Το ΚΚΕ, έχοντας προαναγγείλει από καιρό τη λήψη πρωτοβουλιών και δράσεων κατά του μνημονίου, διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα συλλαλητήρια καταδίκης του, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε αυτά.

Στην Αθήνα η συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 19 του Γενάρη από τις Κομματικές Οργανώσεις Αθήνας, Πειραιά και Αττικής, καθώς και από το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ, στις 6.30 μ.μ., στα Προπύλαια. Στη συγκέντρωση θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στην αμερικάνικη πρεσβεία.

  • Συγκέντρωση διοργανώνει και η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ τη Δευτέρα 23 του Γενάρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους. Θα μιλήσει ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Συγκεντρώσεις επίσης διοργανώνουν την Τετάρτη 18 του Γενάρη οι Νομαρχιακές Επιτροπές του ΚΚΕ σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα. Οι συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Λάρισα, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, στα Τρίκαλα στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και στην Καρδίτσα στις 6 μ.μ. στη «Νέα Αγορά». Ανάλογη συγκέντρωση θ' αποφασιστεί αυτές τις μέρες και στο Βόλο.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ