Κυριακή 8 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΣΤΟΠ στο Αντικομμουνιστικό μνημόνιο
ΜΙΧΑΛΗΣ ΒΑΡΔΑΝΗΣ

Επίτιμος αντιστράτηγος, τ. πρόεδρος Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974

«Το αντικομμουνιστικό μνημόνιο, που έχει προωθηθεί από την Πολιτική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Ολομέλειά του, αποτελεί, πέραν των άλλων, κατάπτυστη προσβολή της ιστορίας των αγώνων των ευρωπαϊκών λαών και των λαών όπου Γης, μα κύρια του δικού μας λαού, ο οποίος δημιούργησε την εποποιία της Εθνικής Αντίστασης, και καταδείχνει την πλήρη υποταγή της κυρίαρχης ευρωπαϊκής τάξης στα κελεύσματα των ΗΠΑ.

Ο νεοταξικός ιμπεριαλισμός, που εδώ και δεκαπέντε χρόνια είναι μόνος κυρίαρχος, με έξυπνα όπλα ερημώνει χώρες, εξοντώνει λαούς και χαράζει νέα σύνορα στο όνομα της εξάλειψης της τρομοκρατίας. Ομως, τα άλλοθι Μπιν Λάντεν και Αλ Κάιντα από μόνα τους δεν αρκούν για να τα επικαλούνται εσαεί και το αναφερόμενο μνημόνιο προσφέρεται στον κατάλληλο χρόνο, χρήσιμο όπλο στα ματοβαμμένα χέρια των νεοταξιτών. Αφού:

  • Εξομοιώνει το ναζισμό με την κομμουνιστική ιδεολογία, αποσιωπώντας την αποφασιστική συμβολή του Κόκκινου Στρατού στη νίκη των συμμάχων, ανοίγοντας έτσι το δρόμο να ξαναγραφεί η Ιστορία στα μέτρα της Νέας Τάξης.
  • "Φωτογραφίζει" ως δεξαμενές τρομοκρατίας την κομμουνιστική ιδεολογία, τα Κομμουνιστικά Κόμματα αλλά και έμμεσα τους αγώνες των λαών για Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία, Λαϊκή Κυριαρχία, Ατομικές και Συλλογικές Ελευθερίες.

Οφείλουμε, όλοι όσοι πιστεύουμε στη Δημοκρατία και στην πεμπτουσία της, που είναι ο σεβασμός στην άλλη άποψη, να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΎΜΕ με όλες μας τις δυνάμεις, για να ακυρωθούν τα διχαστικά τερτίπια που μας γυρίζουν πίσω στις ελεεινότερες μορφές διωγμών, στα "Ιδιώνυμα", στα "μιάσματα" και τους "συνοδοιπόρους".

Αποτελεί ελάχιστο ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ στα εκατομμύρια των νεκρών αγωνιστών για Ελευθερία, Δημοκρατία, Κοινωνική Δικαιοσύνη. Στα παιδιά που μεγαλώνουν και στις γενιές που θα 'ρθουν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ