Κυριακή 8 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Αγροτικό τσουνάμι»

«Αγροτικό τσουνάμι» χαρακτήρισε ο Β. Μπούτας την έναρξη εφαρμογής της νέας ΚΑΠ, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ, στη Λάρισα. Ενας χαρακτηρισμός που μπορεί, λεκτικά, να φαίνεται υπερβολικός, αλλά, στην ουσία, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς η νέα ΚΑΠ έρχεται να «ξεριζώσει» όσους μικρομεσαίους αγρότες απόμειναν, αντέχοντας στη «λαίλαπα» της 20χρονης αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, που υλοποίησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Αυτό, όμως, δε σημαίνει ότι η μικρομεσαία αγροτιά θα παραδοθεί στην προδιαγεγραμμένη μοίρα της. Αντιθέτως θα κλιμακώσει τη μάχη της για την ανατροπή αυτής της πολιτικής, οργανώνοντας την πάλη της σε συμπαράταξη με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα και προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο που αποφάσισε η ΠΑΣΥ.

Θα πρέπει, όμως, οι αγρότες να συνειδητοποιήσουν ότι για να πετύχουν το στόχο τους, χρειάζεται να «βγάλουν από τη μέση» τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και να συμβάλουν στην ανάδειξη της Λαϊκής Εξουσίας, που θα εφαρμόσει φιλοαγροτική πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ