Πέμπτη 5 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΣΤΟΠ ΣΤΟ ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην βουλευτής Πειραιά, με το ΠΑΣΟΚ

«Διάβασα το μνημόνιο και ένιωσα έκπληξη πολλαπλή. Πρώτον γιατί προέρχεται από ένα όργανο το οποίο εκ της φύσεώς του υπάρχει για την προστασία των πολιτικών, κοινωνικών και πάσης φύσεως δικαιωμάτων των λαών και των ατόμων, από το Συμβούλιο της Ευρώπης. Δεύτερον, διότι στρέφεται εναντίον ιδεολογιών. Και τρίτον, διότι έρχεται σε μια εποχή που δοκιμάζονται τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα από την παγκοσμιοποίηση, από τη νέα τάξη πραγμάτων. Και είναι ακόμα ένα πετραδάκι στην όλη προσπάθεια της νέας τάξης πραγμάτων να καταπολεμήσει κινήματα, κοινωνικά και πολιτικά, τα οποία φοβάται ο καπιταλισμός.

Εγώ καταδικάζω με τον πλέον έντονο τρόπο αυτή την απόπειρα. Και καλώ τα μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, ως απλός πολίτης αυτής της χώρας - στην οποία λειτούργησε πάντοτε η δημοκρατία από την αρχαιότητα - προς όλες τις κατευθύνσεις, να καταψηφίσει αυτήν την απόφαση. Είναι κατάπτυστη. Δεν είναι επιτρεπτό, τον 21ο αιώνα να παίρνονται τέτοιες αποφάσεις από διεθνή όργανα, τα οποία είναι ταγμένα για την προστασία των δικαιωμάτων.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο ναζισμός ξεκίνησε πρώτα εναντίον του κομμουνισμού. Αλλά ισοπέδωσε την ανθρωπότητα, ισοπέδωσε την Ευρώπη. Το ίδιο, αν δεν αντιδράσουμε ως λαοί και ως άτομα, θα έχουμε και στο μέλλον. Γι' αυτό πρέπει να αποκρούσουμε αυτήν την απόφαση».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ