Κυριακή 8 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κυριακή 8/1
 • Η Α. Μουτσάτσου
  Η Α. Μουτσάτσου
  Τη δημοφιλή φάρσα του Ζορζ Φεντό «Ψύλλοι στ' αυτιά» παρουσιάζει ο Γιώργος Κιμούλης στο «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας» σε μετάφραση - σκηνοθεσία δική του. Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Λήδα Ματσάγγου, Αργύρης Αγγέλου, Γαλήνη Τσεβά, Γιώργος Στριφτάρης, Γιώργος Ψυχογιός, κ.ά.
Δευτέρα 9/1
 • Η Σωτηρία Λεονάρδου και μαζί της ο Γιώργος Περαντάκος, η Μαρία Ιακώβου και το συγκρότημα «Αργοναύτες» παρουσιάζουν στο Συρμό, τη γνωστή μουσική σκηνή του Μεταξουργείου (Κολωνού και Οδυσσέως), κάθε Δευτέρα - Τρίτη την παράσταση «Στάση Μεταξουργείο». Είσοδος με ποτό: 15 ευρώ. Εναρξη: 11μ.μ.
 • Στο ζωγραφικό και σκηνογραφικό έργο του Πέτρου Ζουμπουλάκη θα αναφερθούν (8μ.μ.) η Λ. Πολύζου και ο Ν. Καμτσής, στο «art - act » (Σφαέλου 3 και Ν. Σολιώτη 33).
 • Η Αναστασία Μουτσάτσου συναντά στη σκηνή της «Εξέδρας» (Ελ. Βενιζέλου 235, Ν. Σμύρνη, τηλ. 210 9849.101) τους «Παρά Θίν' Αλός», σ' ένα πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια.
 • Η γκαλερί «Τιτάνιουμ» (Βασ. Κωνσταντίνου 44), οργανώνει έκθεση του Κ. Πολιουδάκη με δύο θεματικές παρουσιάσεις: «Ενα καλύβι στο ξέφωτο» και «Οικο - Εικόνες». Η πρώτη ενότητα αυτών των δύο διαδοχικών εκθέσεων εγκαινιάζεται σήμερα στις 7 το βράδυ.
 • Αρχίζουν οι παραστάσεις του έργου του Γιάννη Καλαβριανού «Εγώ είμαι το θείο βρέφος», στο «Δώμα» του «Θεάτρου του Νέου Κόσμου», που θα παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Καλαβριανού, τα Σκηνικά - κοστούμια της Κυριακής Τσίτσα, η μουσική της Αννας Λάκη. Παίζουν: Θεοδωρίδης Χρήστος, Κοσκινά Μαρία, Μποζοπούλου Αναστασία, Παπαδημητρίου Ευθύμιος.
Τρίτη 10/1
 • Εκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Αντωνόπουλου εγκαινιάζεται (7.30μ.μ.) στην αίθουσα Τέχνης «γιάννα γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9α). Πρόκειται για τοπία, φιλοτεχνημένα με την τεχνική της εγκαυστικής, τον αρχαίο τρόπο με τον οποίο δούλευαν στην περιοχή Φαγιούμ της Αιγύπτου τα πορτρέτα, τα γνωστά σε όλους, «πορτρέτα φαγιούμ».
 • Κώστας Λειβαδάς, Ρένος Χαραλαμπίδης («Μπλέντερ»)στο «Συρμό»
  Κώστας Λειβαδάς, Ρένος Χαραλαμπίδης («Μπλέντερ»)στο «Συρμό»
  Στη Λυρική Σκηνή παρουσιάζεται το μπαλέτο «Η βασίλισσα του χιονιού» του Αλεξάντερ Γκλαζουνόφ. Ενα παραμύθι για μικρούς και μεγάλους σε χορογραφία Ρέι Μπάρα και σκηνικά - κοστούμια Κλ. Χέλεστάιν. Χορεύουν: Αλίνα Στεργιανού, Νατάσα Σιούτα, Γιάννης Ντοντσάκης, Γιώργος Βαρβαριώτης, Στράτος Παπανούσης, Ιχαρ Σιάτσκο κ.ά. Παραστάσεις επίσης στις 11 και 15/1.
Τετάρτη 11/1
 • Ενας προσωπικός συνδυασμός σχεδιαστικών και χρωματικών αξιών, είναι τα έργα της Φλωρεντίας Οικονομίδου, που παρουσιάζονται (11/1 - 28/1) στην γκαλερί «Αστρα» (Καρυατίδων 8, Ακρόπολη).
Πέμπτη 12/1
 • Σήμερα, αύριο, αλλά και το Σάββατο στο «Σταυρό του Νότου» φιλοξενείται ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου.
 • «Διαδρομές» είναι ο τίτλος της έκθεσης της Ελενας Γενάτου, που φιλοξενείται (έως 11/2) στην γκαλερί «3» (Φωκυλίδου 3).
 • Συνεχίζεται στον «Τεχνοχώρο» (Λεμπέση 4) της Ενωσης Ελλήνων Χαρακτών η έκθεση χαρακτικής της Κατερίνας Παπαδημητροπούλου.
Παρασκευή 13/1
 • Ξεκινά σήμερα τις εμφανίσεις της στο «Half Note Jazz Club» (Τριβωνιανού 17, Μετς, τηλ. 210 9213.310), μία από τις τραγουδίστριες της νέας γενιάς του fado, η Carla Pires.
 • Το έργο του Βαγγέλη Τζερμιά, θα προσεγγίσει (8μ.μ.) ο Θανάσης Μουτσόπουλος στο «art - act » (Σφαέλου 3).
 • «Το Μπλέντερ» των Κώστα Λειβαδά - Ρένου Χαραλαμπίδη και Ηρώ Σαΐα συνεχίζει στο «Συρμό» (Κολωνού και Οδυσσέως, Μεταξουργείο), κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Μια μουσική παράσταση σαν γρήγορες σημειώσεις στο πακέτο των τσιγάρων. Είσοδος με ποτό: 15 ευρώ. Εναρξη: 11μ.μ.

Η Carla Pires
Η Carla Pires

Εργο της Φλ. Οικονομίδου
Εργο της Φλ. Οικονομίδου

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org