Τετάρτη 4 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Αντώνης Αντύπας
Αντώνης Αντύπας
Φωτ.

Μέλη του ΚΚΕ και φίλοι του από το χώρο των τραπεζών, τιμώντας τον σύντροφο ΑΝΤΩΝΗ ΑΝΤΥΠΑ και εκφράζοντας τη θλίψη τους για τον άδικο «χαμό» του φίλου τους προσφέρουν στο ΚΚΕ 1.615 ευρώ, μέσω Αχτίδας Χρηματοπιστωτικού Συστήματος.

Αντώνη, συνεχίζουμε

* * *

Ο Α. Γ. Πραβινός προσφέρει 1.000 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ στη μνήμη όσων έπεσαν για τη λευτεριά της πατρίδας μας, πολεμώντας το φασισμό και για την ενίσχυση της πολιτικής δράσης του ενάντια στην Ενωμένη Ευρώπη, που προσπαθεί με αντικομμουνιστικά μνημόνια να παραχαράξει την Ιστορία.

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 4 Γενάρη συμπληρώνονται 18 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΦΩΚΙΩΝΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ (Κεμεριώτης), λογοτέχνης.

Στη μνήμη του, που παραμένει πάντα ζωντανή και μας συντροφεύει στο διάβα της ζωής, προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ ΟΤΕ Κέντρου του ΚΚΕ, 80 ευρώ στο ΚΚΕ για την επιτυχία της εξόρμησης, την ισχυροποίηση του ΚΚΕ σε όλα τα μέτωπα του αγώνα και το άνοιγμα του δρόμου για μια κοινωνία δίκαιη, χωρίς πολέμους, πείνα, φτώχεια και εκμετάλλευση.

Η σύζυγός του Μένια, η κόρη του Γεωργία Παπουτσή - Μπούκουρη, ο γαμπρός του Ανδριανός.

* * *

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΕΤΣΗ, στελέχους του ΚΚΕ, ο Ηλίας Πατρίκιος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΤΕΒΕ, προσφέρει αντί για στεφάνι 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Ταξιάρχη Κορυδαλλού.

* * *

Στη μνήμη των ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΦΛΩΡΑΚΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΕΖΟΥ και ΝΙΚΟΥ ΚΑΠΝΟΥΔΑΚΗ προσφέρω, μέσω ΝΕ Νότιας Δωδεκανήσου, 480 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση.

Αριστείδης Ρούλιος

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συναγωνιστή ΝΙΚΟΥ ΚΑΠΝΟΥΔΑΚΗ, μέλους της ΝΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, επί σειρά ετών στελέχους της ΚΟ Ρόδου του ΚΚΕ, προέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, ο οποίος «έφυγε » πρόσφατα από κοντά μας, προσφέρουμε 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Θανάσης Παπαρήγας

Eurokinissi

Θανάσης Παπαρήγας
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου

  • Επίσης στη μνήμη του Νίκου Καπνουδάκη ο Απόστολος Κοσμόπουλος πρόσφερε στην οικονομική εξόρμηση 50 ευρώ, μέσω ΚΟ Ρόδου.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου και εξαδέλφου ΘΑΝΑΣΗ ΠΑΠΑΡΗΓΑ, στελέχους του ΚΚΕ και δημοσιογράφου, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Εμπόρων, 50 ευρώ.

Νίκος Α. Χαρίσης

* * *

Φωτ.

Στις 4 του περασμένου Δεκέμβρη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο σύντροφος, φίλος και συμπατριώτης από τη Ζαγορά Πηλίου ο λαϊκός μουσικοσυνθέτης ΘΟΔΩΡΟΣ ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΗΣ.

Στη μνήμη του προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Εμπόρων, 50 ευρώ στο ΚΚΕ, στο κόμμα που τίμησε σε όλη τη ζωή του, αλλά και που τιμήθηκε από αυτό.

Νίκος Α. Χαρίσης

  • Επίσης στη μνήμη του Θόδωρου Δερβενιώτη η πατριώτισσά του Ευανθία Αγγουράκη πρόσφερε 30 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΩΣΤΑΔΑΜ, πατέρα του Λουκά Κωσταδάμ, γραμματέα της ΝΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΚΕ, ο Γιώργος Καλλιγάς προσφέρει στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟ Ρόδου, 50 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και ΕΥΓΕΝΙΑΣ ΚΟΖΑΡΗ και των θείων μου ΗΛΙΑ ΚΟΖΑΡΗ και ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΔΗΜ. ΣΟΥΦΡΑ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Δελφών - Χρισσού, 200 ευρώ.

Γιάννης Κόζαρης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΟΣΣΙΩΡΗ, η συντρόφισσά του Κασσιανή Κοσσιώρη προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση 30 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μαρουσιού.

* * *

Οι αντιστασιακοί Κ. Δ. και Γ. Π. προσφέρουν 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

* * *

Τα μέλη του Παραρτήματος Αμπελόκηπων Θεσσαλονίκης της ΠΕΑΕΑ και φίλοι του προσφέρουν 500 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, στη μνήμη των νεκρών συναγωνιστών τους.

Φωκίων Παπουτσής
Φωκίων Παπουτσής
* * *

Ο Νίκος Κατσαφάδας πρόσφερε 75 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση στη μνήμη των γονιών και των αδελφών του και 25 ευρώ στη «Δημοκρατική Μέριμνα» μέσω ΚΟΒ «Αγ. Παντελεήμονα» Αχαρνών.

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΟΤΖΑΜΑΝΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και οπαδού του ΚΚΕ, καθώς επίσης στη μνήμη του ΑΝΤΩΝΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑ, μέλους του ΚΚΕ, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση 50 ευρώ.

Μιχ. Κοτζαμάνης

* * *

Στη μνήμη των νεκρών κομμουνιστών αγωνιστών από τη Στρέζοβα Καλαβρύτων ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΡΟΤΖΗ, ανώτερου οικονομικού υπάλληλου, Εθνοσύμβουλου Μεσσηνίας στην Κυβέρνηση του Βουνού. ΤΑΚΗ ΛΑΠΑ, φοιτητή, ο οποίος πιάστηκε στη δικτατορία του Μεταξά, εξορίστηκε στην Ανάφη, στην Κατοχή παραδόθηκε στους κατακτητές και εκτελέστηκε. ΝΙΚΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ φοιτητή, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος το 1949 μαζί με τη δασκάλα από τη Γορτυνία ΑΣΠΑΣΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ αυτοκτόνησαν για να μην πιαστούν αιχμάλωτοι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΟΥΦΕΞΗ (Κουτσοπάνου), αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μέλους της 5ης Αχτιδικής Επιτροπής. Το 1949, μαχητής του ΔΣΕ, πιάστηκε, πέρασε από το Στρατοδικείο της Πάτρας, καταδικάστηκε σε θάνατο και εκτελέστηκε. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ και ΘΕΩΝΗΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ μελών του ΚΚΕ και του γιου τους ΓΙΑΝΝΗ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος το 1949 πιάστηκε και δολοφονήθηκε από στρατιωτικό τμήμα. ΑΡΙΣΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ αντιστασιακού και μαχητή του ΔΣΕ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ αντάρτη του ΕΛΑΣ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ αντιστασιακού και μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος πιάστηκε, καταδικάστηκε σε θάνατο από το Στρατοδικείο της Πάτρας και εκτελέστηκε. ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΑΓΚΑ μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος πιάστηκε, καταδικάστηκε σε θάνατο από Στρατοδικείο και εκτελέστηκε στην Πάτρα. Του αδελφού μου ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΛΑΔΟΥΧΟΥ μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε το Μάρτη του 1949 στη μάχη της Κερπινής. Του άλλου αδελφού μου ΝΙΚΟΥ ΚΛΑΔΟΥΧΟΥ ανθυπολοχαγού του ΕΛΑΣ, ο οποίος πήρε μέρος σε μάχες στο Μοριά, στη Ρούμελη και τον Δεκέμβρη του 1944 στις μάχες της Αθήνας. ΚΩΣΤΑ ΛΑΖΑΝΗ μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος σκοτώθηκε το καλοκαίρι του 1949. ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ μαχητή του ΔΣΕ, που σκοτώθηκε στη μάχη της Ζαχάρως. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΩΣΤΟΥΡΟΥ, μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος πιάστηκε καταδικάστηκε σε θάνατο από Στρατοδικείο και εκτελέστηκε, προσφέρω ως δεύτερη δόση 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ιερόθεου Ανθούπολης.

Χρήστος Κοσιώρης
Χρήστος Κοσιώρης
Παναγιώτης Κλαδούχος, αντιστασιακός, μαχητής του ΔΣΕ.

* * *

Στη μνήμη της συντρόφισσας και συγκατοίκου ΒΑΓΓΕΛΙΤΣΑΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ και αντί για στεφάνι στον τάφο της, προσφέρουμε 30 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων.

Οικογένεια Θ. Δημητρούλη


Θόδωρος Δερβενιώτης
Θόδωρος Δερβενιώτης

Νίκος Καπνουδάκης
Νίκος Καπνουδάκης

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ