Παρασκευή 30 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Παραμονή Πρωτοχρονιάς με τον «902» TV

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στον «902» TV, με την Αναστασία Μουτσάτσου
Παραμονή Πρωτοχρονιάς στον «902» TV, με την Αναστασία Μουτσάτσου
Αρωμα από την Κρήτη φέρνουν σήμερα στον «902» TV, στις 23.00, ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος και ο τραγουδιστής Γιάννης Χαρούλης, προσκεκλημένοι της εκπομπής «Ετσι είναι η ζωή» με τον Απόστολο Γκλέτσο και την Σοφία Αδαμίδου. Μαζί τους και ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης μιλούν για ποίηση, πεζογραφία και τραγουδούν μαζί αγαπημένα τραγούδια συντροφευμένα από το λαούτο.

Αύριο, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, στις 23.00 - 1.00, η εκπομπή του «902» TV «Ετσι είναι η ζωή» φοράει τα γιορτινά της και ο Απόστολος Γκλέτσος με την Σοφία Αδαμίδου υποδέχονται τον καινούριο χρόνο με τραγούδια από την αγαπημένη ερμηνεύτρια Αναστασία Μουτσάτσου και τους «Παρά θίν' αλός». Μια από τις πιο σημαντικές ερμηνεύτριες αυτής της γενιάς, που καταφέρνει να εκφράζει τραγούδια διαφορετικού ύφους, από το παραδοσιακό μέχρι το ροκ, το έντεχνο και το λαϊκό, βάζοντας τη δική της σφραγίδα στην ερμηνεία τους. Στη συντροφιά τους ο Κώστας Αρζόγλου, η Λουκία Παπαδάκη και ο Θεοδόσης Πελεγρίνης μοιράζονται τις σκέψεις, τα όνειρα και τις αγωνίες τους για τα χρόνια που πέρασαν και τη νέα χρονιά που έρχεται ενδεδυμένη ελπίδες («902» ΤV στις 23.00).

Παραμονή Πρωτοχρονιάς στη ΝΕΤ και ο Μανώλης Μητσιάς είναι ο κεντρικός προσκεκλημένος της εκπομπής «Στην υγειά σας», που παρουσιάζει ο Σπύρος Παπαδόπουλος. Θα ακουστούν γνωστά αγαπημένα τραγούδια, από τα οποία δε θα απουσιάζουν και τα παραδοσιακά ακούσματα από τον Χρόνη Αηδονίδη. Στη μουσική εορταστική βραδιά συμμετέχουν ο Κώστας Μακεδόνας, η Ελένη Πέτα, η Μαρία Σπυροπούλου, η Χορωδία Τυπάλδου, αλλά και τα εκπληκτικά Χάλκινα της Φλώρινας.

Στο τραπέζι της παρέας, μεταξύ άλλων, προσκεκλημένοι είναι οι Αλέκος Φασιανός, Γιώργος Μιχαλακόπουλος, Γιώργος Μοσχίδης, Πέμυ Ζούνη, Γωγώ Μπρέμπου, Κώστας Μαρδάς και Μαρία Καβουκίδου (Παραμονή Πρωτοχρονιάς ΝΕΤ στις 22.00).

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά, θα μεταδοθεί η πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Βιέννης σε ζωντανή μετάδοση από την ΕΤ-1. Η συναυλία γίνεται στη χρυσοποίκιλτη αίθουσα των Φίλων της Μουσικής. Το φετινό πρόγραμμα διευθύνει ο Λετονός μαέστρος Μάρις Γιάνσος και θα μεταδοθούν έργα της οικογένειας των Στράους, του Γιόζεφ Λάνερ, καθώς και συνθέσεις του Μότσαρτ. Αλλωστε, το έτος 2006 είναι «έτος Μότσαρτ». Τη διάσημη Ορχήστρα πλαισιώνουν το Μπαλέτο της Οπερας της Βιέννης, σολίστ από το Μπαλέτο του Αμβούργου σε χορογραφίες του Αμερικανού χορογράφου Τζον Νοϊμάιερ. Τη σκηνοθεσία για την τηλεόραση έκανε ο Μπράιαν Λαρτς (Κυριακή ΕΤ-1 στις 12.15).

Την Κυριακή επίσης στις 22.00 η ΕΤ-3 θα μεταδώσει ένα αφιέρωμα στον αξέχαστο Σταύρο Κουγιουμτζή. Συγκεκριμένα, θα προβάλει τη συναυλία προς τιμήν του συνθέτη με τραγούδια που τα ερμηνεύει ο Γιώργος Νταλάρας. Η συναυλία δόθηκε στις 13 Ιούνη του 2005 στο «Θέατρο της Γης» στη Θεσσαλονίκη. Στη συναυλία συμμετείχαν και οι Μελίνα Κανά, Ανδρέας Καρακότας, Παντελής Θεοχαρίδης, Μ. Χατζημανόλης, Μ. Παπαζήσης και η κόρη του συνθέτη Μαρία.

Η ΕΤ-3 ανήμερα Πρωτοχρονιάς στις 23.00 θα μεταδώσει μία ακόμη συναυλία. Τη συναυλία του Μανώλη Λιδάκη, που δόθηκε τον Ιούλη του 2005, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ της Θάλασσας στα Νέα Μουδανιά της Χαλκιδικής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ