Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Δύο νεκροί σε αφύλακτη διάβαση

Με τραγικό τρόπο ήρθαν και πάλι στην επιφάνεια οι επιπτώσεις της εγκληματικής πολιτικής του ΟΣΕ, που χρόνια τώρα εξακολουθεί να αφήνει αφύλακτες δεκάδες ισόπεδες διαβάσεις θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή εργαζομένων, επιβατών αλλά και των κατοίκων των περιοχών που διασχίζει ο σιδηρόδρομος.

Τα ξημερώματα της Κυριακής άλλοι δύο άνθρωποι έπεσαν στο βωμό του κέρδους και ένας τρίτος χαροπαλεύει. Δύο νεαροί έχασαν τη ζωή τους και ένας τραυματίστηκε σοβαρά, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με το διερχόμενο τρένο σε αφύλακτη ισόπεδη διάβαση στον Απαλό Αλεξανδρούπολης. Το επιβατικό αυτοκίνητο, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσε πάνω στο δεύτερο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας 603 που εκτελούσε το δρομολόγιο Δίκαια Εβρου - Αθήνα.

Από τη σφοδρότατη σύγκρουση, το αυτοκίνητο τυλίχτηκε αμέσως στις φλόγες. Απανθρακωμένοι ανασύρθηκαν από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου ο 25χρονος οδηγός Γ. Μαγκίδης και ο 22χρονος επιβάτης Χ. Αναλυτής. Σοβαρά τραυματίστηκε ο 20χρονος συνοδηγός Γ. Παπαδόπουλος ο οποίος εξαιτίας της σύγκρουσης εκτινάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο.

Καθημερινά ο θάνατος παραμονεύει στις δεκάδες διαβάσεις του σιδηροδρομικού δικτύου. Σύμφωνα με στοιχεία των εργαζομένων στον ΟΣΕ, στη διαδρομή Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη υπάρχουν 50 αφύλακτες Σιδηροδρομικές Διαβάσεις και μόλις 21 φυλασσόμενες. Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία και για την κατάσταση του δικτύου στο νομό του Εβρου όπου έχασαν τη ζωή τους οι δύο νεαροί. Στη σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολης - Ορμένιου υπάρχουν 60 αφύλακτες διαβάσεις και μόλις 35 φυλασσόμενες...


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ