Κυριακή 18 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
Αντίσταση στη «νέα τάξη»

Συναγωνίστριες και συναγωνιστές της ειρήνης,

Σκοτεινοί κύκλοι της ανωμαλίας κόβουν και ράβουν τα σάβανα της αδούλωτης Ελλάδας και μαζί της όλων των βαλκανικών χωρών. Το σύμπλεγμα της ντόπιας και ξένης οικονομικής, πολιτικής και στρατοκρατικής ολιγαρχίας απεργάζεται τα χαλκεία της υποδούλωσης κάθε έθνους και λαού. Οι καπιταλιστές πλουτοκράτες συμπεριφέρονται σαν σύγχρονοι φεουδάρχες, θεωρώντας ως ιδιοκτησία τους ό,τι υπάρχει στη γη των προγόνων μας. Το υπερεθνικό κεφαλαιοκρατικό ιερατείο απειλεί την Ελλάδα με οικονομική κατάρρευση και τα Βαλκάνια με διαιώνιση της πείνας και του φόβου. Η ανεξέλεγκτη υπερεθνική λέσχη των ισχυρών πρωτοστατεί στην πολιτισμική διάλυση εθνών και λαών στη χαβούζα της υποταγής και της αλληλοεξόντωσης. Στο μακάβριο έργο τους έχουν συνεργούς και συμπαραστάτες τα μαζικά μέσα αποβλάκωσης, τα οποία υπηρετούνται πιστά από μία καλοπληρωμένη δημοσιογραφική δράκα προδοτών που συναποτελούν την αγελαία δημοσιογραφία των αρουραίων.

Ολη αυτή η αντιανθρώπινη τραγωδία παρουσιάζεται από τους απολογητές της ως αναπότρεπτη κι αναγκαία εκσυγχρονιστική αλλαγή, καλυμμένη με το διάφανο πέπλο της ντροπής. Η Κίρκη ανέλαβε με το ραβδί της να μεταβάλει τον οικουμενικό διεθνικό και πανανθρώπινο εκσυγχρονισμό σε υπερεθνική κόπρο και τους ανθρώπους σε γουρούνια. Στην πολιτική κονίστρα παρουσιάζονται κόμματα και πολιτικοί που είτε συναινούν σε αυτή την πορεία ως προμαχώνες τους, είτε αδυνατούν να την ανατρέψουν. Ιδιαίτερα το ισχυρό σε όγκο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Νέα Δημοκρατία, διχάζεται από την προαναγγελμένη κρίση της παγκοσμιοποιημένης «νέας τάξης». Τα καπιταλιστικά συμφέροντα που τη στήριξαν δεκαετίες, τώρα τη διχάζουν. Ανθρωποι που πολέμησαν το λεγόμενο κομμουνιστικό κίνδυνο καταρρακώνονται κι εγκαταλείπονται στη μοναξιά των αναμνήσεών τους. Αλλοι πάλι, πιο πεφωτισμένοι, ανακαλύπτουν ότι το ιδεολογικό τους όραμα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» δε συνθλίβεται από τους κομμουνιστές, αλλά από εκείνους που τους το έδωσαν να το φυλάξουν ως κόρη οφθαλμού. Τελικά, μετά το ανοιχτό διεθνές ξεπούλημα ιδεών και αξιών από τις δυτικο-συμμαχικές δυνάμεις, αποκαλύπτεται ότι πίσω από τον αγώνα των εθνικοφρόνων και βασιλοφρόνων της εποχής για την πατρίδα, κρυβόταν η επικράτηση της αγγλο-αμερικανικής κυριαρχίας συμφερόντων.

Σήμερα, αυτή ίσως να μη φαινόταν τόσο θανατερή εάν δεν απειλούσε τα ιερά και τα όσια των Ελλήνων, που, σε πείσμα του δηλητηρίου της προπαγάνδας, τα υπερασπίζονται οι υποτιθέμενοι αρνητές τους, οι ορθόδοξοι κομμουνιστές. Αυτό που απομένει είναι το εάν θα γίνει κατανοητή η υπέρτατη αλήθεια ότι η αναγκαία και ζητούμενη εθνική ανασυγκρότηση- κοινωνική δικαιοσύνη είναι εφικτή μόνο κόντρα στα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του ντόπιου και ξένου μεγάλου κεφαλαίου. Μόνο κόντρα στις εκφυλισμένες συνήθειες της ελευθεριάζουσας κοσμοπολίτικης ηθικής. Μόνο τότε θα σωθεί η μικρή ιδιοκτησία του σπιτιού, του μικρομάγαζου και του χωραφιού που υποτίθεται θα έπαιρναν οι κομμουνιστές σύμφωνα με τη δυτικόστροφη βασιλεύουσα προπαγάνδα. Η ιστορική αλήθεια εκδικείται...

Μαχήτριες και μαχητές της ελευθερίας και της ειρήνης,

Ενα χρόνο μετά το ΝΑΤΟικό βομβαρδισμό στη Γιουγκοσλαβία με την εκατόμβη των νεκρών της, οι συμμορίτες του ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν ελεύθερη άσκηση στην Ελλάδα, κοντά δηλαδή στον τόπο του εγκλήματος. Ολο και μεγαλύτερος αριθμός ελληνικών στρατιωτικών μονάδων μετέχει σε ΝΑΤΟικά πολυεθνικά γυμνάσια πολεμικής απειλής. Ολο και μεγαλύτερος αριθμός Ελληνοπαίδων μεταβάλλονται σε μίσθαρνα όργανα εγκληματικού πολέμου, διαβρώνοντας την πανάρχαια παράδοση του «φυλάττειν τα της Πατρίδος». Ολο και περισσότερο η Ελλάδα χώνεται στον υλικό, πνευματικό και ηθικό βούρκο της υπαρκτής Ευρωπαϊκής Ενωσης με τη βοήθεια και σύμπραξη των ντόπιων τροφίμων των ευρωενωσιακών και ευρωατλαντικών κοινοβίων ξένων συμφερόντων. Το θέμα αναγραφής της θρησκευτικής ιδιότητας στην αστυνομική ταυτότητα, ένα θέμα άνευ ουσίας και σημασίας, διχάζει και ταλανίζει την κοινωνία. Είναι προφανές ότι: Η κυβέρνηση προσπαθεί να σκεπάσει την αντιλαϊκή της πολιτική σφυρίζοντας με περισσή αυθάδεια.

Μαχήτριες και μαχητές της ελευθερίας και της ειρήνης,

Μακριά από μας αυτές οι δολοπλοκίες. Είμαστε ένα αδέσμευτο μαχόμενο κίνημα θρησκευομένων και μη θρησκευομένων. Η οικουμενική μας αντίληψη χωρά κάθε άνθρωπο που δέχεται το πλαίσιο των γενικών μας αρχών, στις οποίες και δεσμευόμαστε. Είμαστε συναγωνιστές με εκείνους που μάχονται κατά της «νέας τάξης».


Αντώνης ΔΑΜΙΓΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ