Παρασκευή 16 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι ελλείψεις γονατίζουν το «Μεταξά»

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε το ΚΚΕ

Τα έντονα προβλήματα, που ορισμένες φορές κάνουν τη λειτουργία του Νοσοκομείου «Μεταξά» οριακή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περίθαλψη των ασθενών και τους εργαζόμενους, έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη, Βέρα Νικολαΐδου και Παναγιώτης Κοσιώνης με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τον υπουργό Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη. Με αφορμή και τις πρόσφατες κινητοποιήσεις των εργαζομένων για την πρόσληψη προσωπικού και την άμεση πληρωμή των αργιών και υπερωριών που τους οφείλονται.

Ενδεικτικά οι βουλευτές αναφέρουν ότι από τις 288 θέσεις ιατρικού προσωπικού που προβλέπονται στον πεπαλαιωμένο Οργανισμό, σήμερα είναι καλυμμένες οι 234. Απ' τις 1.061 θέσεις που προβλέπονται για νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό καλυμμένες είναι οι 728. Ετσι στην απογευματινή και νυχτερινή βάρδια μια νοσοκόμα καλείται να φροντίσει 40 ασθενείς, ενώ η λίστα αναμονής για μια ακτινοθεραπεία, φτάνει τους τρεις μήνες και οι ασθενείς αναγκάζονται να προσφεύγουν στα ιδιωτικά θεραπευτήρια. Το 2002 εργάζονταν 45 τραπεζοκόμες και 15 στο μαγειρείο. Σήμερα υπάρχουν μόνο 30 εργαζόμενοι φροντίζοντας τη σίτιση 430 ασθενών και 75 ατόμων προσωπικού, ενώ λείπουν και άλλες ειδικότητες υγειονομικών.

«Για την κάλυψη όλων αυτών των αναγκών - συνεχίζει η Ερώτηση - το υπουργείο προκήρυξε την κάλυψη 19 μόνο θέσεων προσωπικού και μαζί με τη διοίκηση του νοσοκομείου, προχωρά στην πρόσληψη συμβασιούχων και στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών. Ετσι, μετά την παράδοση της φύλαξης και της καθαριότητας σε ιδιώτες, παραχώρησε, όπως καταγγέλθηκε, και τη σίτιση ενός ορόφου σε ιδιωτικό συνεργείο».

Μετά από αυτά οι βουλευτές ρωτούν τον υπουργό ποια μέτρα θα πάρει και πότε ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους και να καλυφθούν όλα τα κενά σε προσωπικό με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, ώστε να λειτουργήσει ομαλά το νοσοκομείο και χωρίς ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ