Πέμπτη 15 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
Αισιόδοξα, μαζικά στη μάχη της υπερκάλυψης

Πλούσια και ελπιδοφόρα η εμπειρία της Αχτίδας Ενέργειας της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, από τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης μέχρι σήμερα

Με ορμή και αισιοδοξία μπαίνουν οι Κομματικές Οργανώσεις στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση τη δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης. Με κατακτημένη πείρα, τόσο από την τωρινή μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης όσο και από προηγούμενες, και τη θετική εμπειρία από τα μέτρα που πάρθηκαν το τελευταίο διάστημα για να ξεπεραστούν αδυναμίες και καθυστερήσεις, τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ έχουν κάθε λόγο να είναι αισιόδοξα για την επιτυχία της Εξόρμησης, χωρίς ωστόσο ούτε στιγμή να εφησυχάζουν.

Σε αυτό το κλίμα δίνει τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης και η Αχτίδα Ενέργειας της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, που την περασμένη Δευτέρα κάλυψε το 81% του πλάνου της. Με στόχο το επόμενο δευτεριάτικο κλείσιμο να βρει το πλάνο της Αχτίδας καλυμμένο, τα μέλη του Κόμματος έχουν ριχτεί ακόμα πιο αποφασιστικά στη μάχη. Το τελευταίο διάστημα η δράση είχε θετικά και ελπιδοφόρα αποτελέσματα, καθώς μέσα σε πέντε μέρες καλύφτηκε ένα ποσοστό της τάξης του 11% του πλάνου, ανεβάζοντας την κάλυψη από το 70%, που ήταν την περασμένη Πέμπτη, σε 81% τη Δευτέρα.

Και αυτή η άνοδος δεν ήρθε τυχαία. Βασίστηκε στα έκτακτα μέτρα που πήρε η οργάνωση, αξιοποιώντας τη συνολική της πείρα καθώς και την εμπειρία τής πιο πρωτοπόρας ΚΟΒ της Αχτίδας, της ΚΟΒ ΕΥΔΑΠ, και ρίχνοντας ιδιαίτερο βάρος και βοήθεια σε ΚΟΒ που αντιμετώπιζαν καθυστερήσεις και δισταγμούς.


Σταθερά μπροστά στην κάλυψη του πλάνου της βρίσκεται η ΚΟΒ ΕΥΔΑΠ, ακολουθώντας από την έναρξη της Οικονομικής Εξόρμησης το δοκιμασμένο, από τις προηγούμενες Οικονομικές Εξορμήσεις, σχεδιασμό, που βασίζεται τόσο στους δεσμούς της οργάνωσης με τους εργαζόμενους όσο και στο πλατύ άνοιγμα στους χώρους. Η ΚΟΒ ΕΥΔΑΠ κάλυψε τη Δευτέρα το 91% του πλάνου της, ενώ τα κομματικά μέλη δεν εφησυχάζουν στιγμή και στοχεύουν με αισιοδοξία στην κάλυψη του πλάνου τους την ερχόμενη Δευτέρα.

Οπως εξηγεί ο Δημήτρης Γεωργίου, γραμματέας της ΚΟΒ ΕΥΔΑΠ, η δράση της ΚΟΒ «είναι ανεβασμένη σε σχέση με προηγούμενες Οικονομικές Εξορμήσεις, αλλά βαδίζει στο σχεδιασμό που πάντα ακολουθούσε και έφερνε θετικά αποτελέσματα». Εκείνο που φαίνεται από την ανταπόκριση του κόσμου είναι ότι «έχει ανέβει η επιρροή του Κόμματος, η δράση του και βέβαια και η δράση η δική μας ως κομματικής οργάνωσης».

Τα θετικά αποτελέσματα στην κάλυψη του πλάνου της ΚΟΒ δεν ήρθαν από το πουθενά, ούτε στο συγκεκριμένο χώρο δουλιάς υπάρχουν εργαζόμενοι με περισσότερα χρήματα προς συνεισφορά στο Κόμμα απ' ό,τι σε άλλους χώρους. Σημαντικό ρόλο, λέει ο Δ. Γεωργίου, «έχει η καθημερινή παρέμβαση που έχουμε σε όλους τους χώρους δουλιάς, όχι περιστασιακά αλλά σε μόνιμη βάση. Αυτή τη δράση και την παρέμβαση την εκτιμά ο κόσμος και τη μεταφράζει και σε οικονομική ενίσχυση».

Και επειδή «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται», η προετοιμασία της κομματικής οργάνωσης ήταν έγκαιρη και ολοκληρωμένη. Οπως επισημαίνει ο Δ. Γεωργίου, «ως ΚΟΒ πήραμε όλα τα απαραίτητα μέτρα από την αρχή: μοιράσαμε τα κουπόνια στο σύνολο των κομματικών μελών πριν την έναρξη της Οικονομικής Εξόρμησης και δώσαμε κουπόνια σε πολλούς οπαδούς μας. Ο έλεγχος γίνεται σε καθημερινή και εβδομαδιαία βάση από το Γραφείο της ΚΟΒ. Και καθώς μέσα στους χρόνους που είχαμε καθορίσει καλύπταμε τα πλάνα, σχεδιάζαμε και καθορίζαμε νέους στόχους και αναπροσαρμόζαμε τα πλάνα».

«Οι βασικές μέθοδοι που χρησιμοποιούμε και αποδίδουν πάντα, είναι ότι απευθυνόμαστε στους εργαζομένους οργανωμένα, σε γκρουπ» σημειώνει ο Δ. Γεωργίου. «Βέβαια, συνεχίζει, πηγαίνουμε και μεμονωμένα, ο κάθε ένας στο χώρο δουλιάς του, αλλά η διαφορά γίνεται με τη μαζική εξόρμηση, άτομο το άτομο, γραφείο το γραφείο, εξηγώντας την αναγκαιότητα να ενισχύσει το Κόμμα και οικονομικά. Εξηγούμε στους εργαζόμενους ότι το Κόμμα σταθερά και αταλάντευτα υπερασπίζει τα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Και αυτό το καταλαβαίνει ο κόσμος και έτσι ανταποκρίνεται θετικά».

Η κάλυψη του πλάνου είναι σε υψηλά επίπεδα, οι περισσότεροι χώροι δουλιάς έχουν καλυφτεί και πλέον η οργάνωση στοχεύει στην κάλυψη όλων των χώρων στο 100%. «Δεν εφησυχάζουμε παρ' όλο που πάμε καλά», τονίζει ο Δ. Γεωργίου, αλλά «προσπαθούμε να υπερκαλύψουμε το πλάνο της ΚΟΒ, να συμβάλουμε στην κάλυψη του πλάνου της Αχτίδας Ενέργειας και παραπέρα της ΚΟΑ και συνολικά του Κόμματος».

Σχετικά με το χαρακτήρα της Οικονομικής Εξόρμησης, ο Δ. Γεωργίου επισημαίνει ότι «έτσι κι αλλιώς δεν έχει στενά οικονομικό χαρακτήρα. Είναι πολιτική εξόρμηση, ως τέτοια τη βλέπουμε και έτσι μπαίνουν οι σύντροφοι στη μάχη. Εχουν κατανοήσει τα κομματικά μέλη ότι είναι πολιτική η μάχη που δίνουμε, ότι οι υποχρεώσεις που έχει το ΚΚΕ αυξάνονται και έτσι πιο αποφασιστικά μπαίνουν στη μάχη».

Ο σχεδιασμός της ΚΟΒ ΕΥΔΑΠ για τη βδομάδα που διανύουμε είναι «μέχρι τη Δευτέρα να έχουμε καλύψει το 100% του πλάνου μας και οι μέρες που απομένουν μέχρι τη λήξη της Οικονομικής Εξόρμησης να αξιοποιηθούν για να υπερκαλύψουμε το πλάνο όσο γίνεται περισσότερο, με τη βεβαιότητα ότι θα καλύψουμε 20% επιπλέον του πλάνου μέχρι το τέλος του χρόνου».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βάζουμε ψηλά τον πήχη για ΚΚΕ με γερά οικονομικά(2012-10-24 00:00:00.0)
Αποφασιστικά για την υπερκάλυψη των πλάνων(2007-12-09 00:00:00.0)
Στο 40,94% το πανελλαδικό πλάνο(2004-11-17 00:00:00.0)
Δυναμικά στην τέταρτη βδομάδα(1997-11-23 00:00:00.0)
Βεβαιότητα για την τελική υπερκάλυψη(1997-11-16 00:00:00.0)
"Απευθυνόμαστε σ' όλους τους εργαζόμενους"...(1997-11-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ