Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡ¨ΗΓΑ
«Μόνη λύση οι αγώνες σας»

Στη Λέσχη Πολιτισμού του Δήμου Ελευσίνας, όπου κατέληξε η περιοδεία της Αλ. Παπαρήγα στην περιοχή, οι φορείς της πόλης έδωσαν με τις τοποθετήσεις τους μια συνολική εικόνα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί μετά τον καταστρεπτικό σεισμό. Η Αλ. Παπαρήγα επισήμανε αρχικά πως απ' την περιοδεία που έκανε διαπίστωσε ότι αυτοί που κυρίως επλήγησαν ήταν τα αδύνατα λαϊκά στρώματα της Ελευσίνας, ενώ τόνισε πως το κύριο βάρος πρέπει να δοθεί στη λαϊκή στέγη και στην άμεση αποκατάσταση αυτών των ανθρώπων.

Οταν το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι των μαζικών φορέων της περιοχής, τα προβλήματα ξεπηδούσαν το ένα μετά το άλλο μέσα στην αίθουσα του δήμου. Συγκεκριμένα:

  • Η Ελένη Πόταρη, απ' την Ενωση Γονέων Ελευσίνας, αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία της περιοχής. Στο κτίριο του 1ου και 3ου Γυμνασίου οι εργασίες επισκευής δεν έχουν ακόμα ξεκινήσει, το κτίριο του 1ου και 2ου Δημοτικού «θέλει στην κυριολεξία γκρέμισμα, αλλά αντ' αυτού θα γίνουν επισκευές», ενώ στο ΤΕΕ ακόμα δεν έχουν τελειώσει οι επισκευές. «Ολα αυτά έχουν αναγκάσει όλα τα σχολεία της περιοχής να συστεγάζονται, πολλά παιδιά κάνουν καθημερινά απίστευτες μακρινές διαδρομές, ενώ από πουθενά δεν υπάρχει διαβεβαίωση πως σύντομα θα αποκατασταθούν οι ζημιές», είπε χαρακτηριστικά.
  • Ο Παναγιώτης Διολέτης, δημοτικός σύμβουλος Μάνδρας, αναφέρθηκε στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής του - το οποίο αναγκαστικά μετά το σεισμό συστεγάζεται με το 5ο. «Εχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα απ' αυτή τη συστέγαση», είπε χαρακτηριστικά. Αναφέρθηκε και στις πλημμύρες, στις πρόσφατες ζημιές που έγιναν στη Μάνδρα τον περασμένο Νοέμβρη, λέγοντας: «Απ' τους 137 κατοίκους που επλήγησαν τα σπίτια τους, μόλις την προηγούμενη βδομάδα πήραν οι 53 τις 200.000 δραχμές. Οσο για τους επαγγελματίες, κανείς δεν πήρε τίποτα. Είναι όλοι στο έλεος του Θεού!».
  • Ο Ταξιάρχης Φαρμάκης, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, αναφέρθηκε στις μαθητικές κινητοποιήσεις και στην προπαγάνδα που γίνεται απ' τα ΜΜΕ όσον αφορά τις καταστροφές των κτιρίων απ' τις καταλήψεις. «Πέρσι είχαμε καταλήψεις στα λύκεια της Ελευσίνας. Ας βγει κάποιος να πει πως έγιναν ζημιές. Είναι απαράδεκτα αυτά που λέγονται απ' τα ΜΜΕ, τα οποία απομονώνουν γεγονότα προσπαθώντας να πείσουν και να επηρεάσουν την κοινή γνώμη», επισήμανε.
  • Ο Κώστας Παπανικολάου, απ' το Σωματείο Συνταξιούχων της περιοχής, αναφέρθηκε στο νοσοκομείο του Θριασίου, που ποτέ δεν εφημερεύει, αλλά και στο χρόνιο αίτημα των συνταξιούχων να κατασκευαστεί κτίριο με τα ιατρεία του ΙΚΑ.

«Είναι απαραίτητο να διεκδικήσετε την πραγματική καταγραφή των ζημιών και διεκδικητικά να προβάλετε τα αιτήματά σας. Αλλιώς δεν πρόκειται να γίνει τίποτα», ήταν οι κουβέντες της Αλ. Παπαρήγα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ