Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΖΑΝΕΙΟ
Μεγάλες ελλείψεις προσωπικού

Περιοδεία του Σπ. Χαλβατζή στο νοσοκομείο

Οι προσλήψεις προσωπικού είναι ελάχιστες, ενώ συνεχίζονται οι συνταξιοδοτήσεις
Οι προσλήψεις προσωπικού είναι ελάχιστες, ενώ συνεχίζονται οι συνταξιοδοτήσεις
Στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά περιόδευσε χτες ο Σπύρος Χαλβατζής, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ, και συνομίλησε με τους εργαζομένους και τους ασθενείς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Παράλληλα, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του νοσοκομείου και τους εκπροσώπους του συλλόγου των εργαζομένων.

Το κύριο πρόβλημα του νοσοκομείου, το οποίο τέθηκε τόσο από τον πρόεδρο του νοσοκομείου, όσο και από το σύλλογο των εργαζομένων, είναι οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού, κύρια νοσηλευτικού, που δημιουργούν προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου. Ο πρόεδρος του συλλόγου των εργαζομένων Μάκης Στελάτοςεξέφρασε την ανησυχία ότι τα επόμενα χρόνια θα υπάρξει μεγαλύτερη έλλειψη προσωπικού όχι μόνο ιατρικού και νοσηλευτικού, αλλά και διοικητικού και τεχνικού, λόγω των συνταξιοδοτήσεων και του χαμηλού ρυθμού προσλήψεων. Οι εργαζόμενοι επίσης έθεσαν το ζήτημα της μεταφοράς της νευροχειρουργικής κλινικής από το νοσοκομείο «Μεταξά» στο Τζάνειο και μάλιστα χωρίς να έχει δημιουργηθεί πλήρες τμήμα, καθώς στην ουσία έγινε διασπορά της κλινικής σε δύο χειρουργικές κλινικές του Τζάνειου. Στη συνάντηση επισημάνθηκε η ανάγκη δημιουργίας νευροχειρουργικής κλινικής στο Τζάνειο, χωρίς ωστόσο τη συρρίκνωση του ογκολογικού νοσοκομείου Μεταξά και τη μεταφορά των εργαζομένων του.

Ενα άλλο θέμα που τέθηκε από τον πρόεδο του συλλόγου των εργαζομένων ήταν η αγωνία των εργαζομένων για τα οικονομικά των νοσοκομείων, καθώς τα χρέη των νοσοκομείων προς τρίτους έχουν ανέβει σε πολύ ψηλά ποσά παρά τη ρύθμιση που έγινε το '96.

Από την πλευρά του ο Σπ. Χαλβατζής κάλεσε τους εργαζόμενους σε συντονισμένη πάλη μαζί με τους άλλους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα για δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο το λαό, μακριά από τις λογικές της συρρίκνωσης και της ιδιωτικοποίησης της υγείας που προωθεί η κυβέρνηση με την πολιτική της.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ