Κυριακή 11 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Μικρές σελίδες

«Η Ελληνική Τραγωδία - Αισχύλος - Σοφοκλής - Ευριπίδης» της Marion Baldock κυκλοφορεί από τιςεκδόσεις «Ενάλιος».Σ' αυτήν την περιεκτική εισαγωγή στην Ελληνική Τραγωδία, η οποία εξετάζει μερικά από τα σημαντικότερα δραματικά έργα της ελληνικής δημιουργίας, αλλά και του δυτικού κόσμου, η συγγραφέας μας παρουσιάζει τους τρεις μεγάλους τραγικούς ποιητές, τον Αισχύλο, τον Σοφοκλή και τον Ευριπίδη, τους θεμελιωτές της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Μέσα από τα αξεπέραστα έργα τους, που εξακολουθούν να διαβάζονται και να παίζονται σε θέατρα της ελληνικής και παγκόσμιας σκηνής, αναδύεται καθαρό το πρόσωπο του Κλασικού Ελληνικού Πολιτισμού: Οι κοινωνικές συνθήκες, η πολιτική, η φιλοσοφία και η νοοτροπία των καθημερινών Ελλήνων της Κλασικής Εποχής.

Κανένας τομέας του θαυμαστού Αρχαίου Ελληνικού Κόσμου δεν ήταν εντελώς ανεξάρτητος από τη θρησκεία και αυτή ακριβώς η πλευρά της ζωής είναι βασική σε όποιον επιθυμεί να κατανοήσει τις δομές και τη φιλοσοφία του Αρχαίου Ελληνικού Κόσμου. Ο Ρόμπερτ Γκάρλαντ, με τη γλαφυρή και γοητευτική πένα του, μας εισάγει στην Ελληνική Θρησκεία και μας δείχνει πώς τα θρησκευτικά τελετουργικά ήταν ενσωματωμένα στην καθημερινή ζωή του Ελληνα.

Το βιβλίο αυτό, καλογραμμένο και ευκολοδιάβαστο, σχεδιάστηκε από το Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ για καθηγητές και σπουδαστές, αλλά απευθύνεται επίσης και σε όλους όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν με εύκολο και γρήγορο τρόπο την πατρογονική τους κληρονομιά.

Ο Ρόμπερτ Γκάρλαντ είναι καθηγητής Κλασικών Σπουδών στο Colgate University, στο Χάμιλτον της Νέας Υόρκης. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων με θέμα τον Αρχαίο Ελληνικό Κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ