Κυριακή 4 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 14 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Με το ΠΑΜΕ από τον Εβρο έως την Κρήτη

Στις 11 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

Σε όλη τη χώρα, οι ταξικές δυνάμεις εντείνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ
Σε όλη τη χώρα, οι ταξικές δυνάμεις εντείνουν τη μάχη για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων του ΠΑΜΕ
Με στόχο να φτάσει σε κάθε εργάτη και υπάλληλο το κάλεσμα αντίστασης και διεκδίκησης του ΠΑΜΕ, οι ταξικές δυνάμεις σε όλη τη χώρα έχουν ήδη ριχτεί στη μάχη για την επιτυχία της πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων που θα διοργανώσει το Πανεργατικό Μέτωπο στις 14 του Δεκέμβρη.

Στην Αθήνα, συνδικαλιστές όλων των κλάδων ξεδιπλώνουν το πλούσιο πρόγραμμα εξορμήσεων και περιοδειών στους χώρους δουλιάς, ενώ τα σωματεία βρίσκονται στη διαδικασία των συνεδριάσεων και των Γενικών Συνελεύσεων, προκειμένου να προσθέσουν τις αποφάσεις για συμμετοχή τους στην απεργία με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ σ' αυτές που ήδη υπάρχουν. Ανάλογη είναι η δουλιά που αναπτύσσουν και οι άλλες κλαδικές και τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ στον Πειραιά και σε ολόκληρο το Νομό Αττικής.

Στη Θεσσαλονίκη και στους άλλους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, τις προηγούμενες μέρες, μέσα από συνεδριάσεις των τοπικών Γραμματειών του ΠΑΜΕ και από πλατιές συσκέψεις συνδικάτων και συνδικαλιστών, που έγιναν σε μια σειρά πόλεων, καθορίστηκαν οι απεργιακές συγκεντρώσεις και σχεδιάστηκε η πανεξόρμηση στους χώρους δουλιάς. Εγιναν συσκέψεις οικοδόμων (π.χ., Λιτόχωρο Πιερίας) ενώ τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται και νέες, όπως στην Ξάνθη και αλλού. Την Τρίτη 6 του Δεκέμβρη θα συνεδριάσει η Γραμματεία ΠΑΜΕ της Πέλλας στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών και την Πέμπτη η Γραμματεία ΠΑΜΕ του Κιλκίς στις 6 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Στους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας οι Γραμματείες του ΠΑΜΕ έχουν πραγματοποιήσει συσκέψεις εκπροσώπων σωματείων και συνδικαλιστών για την καλύτερη οργάνωση της απεργίας, καταρτίζοντας πρόγραμμα συνεδριάσεων Διοικητικών Συμβουλίων, Γενικών Συνελεύσεων, συσκέψεων και άλλων δραστηριοτήτων. Επίσης, καθημερινά πραγματοποιούνται περιοδείες και εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς. Στη Μαγνησία, οι νέοι εργαζόμενοι πραγματοποιούν σήμερα σύσκεψη για τη συγκρότηση Επιτροπής Νέων του ΠΑΜΕ και στις 7 του Δεκέμβρη πραγματοποιείται σύσκεψη των εργαζομένων του νομού στις ΔΕΚΟ.

Στην Πελοπόννησο, σε εξέλιξη βρίσκονται πλατιές συσκέψεις και περιοδείες στους χώρους δουλιάς, όπου μεταφέρεται το απεργιακό κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Και στους νομούς της Βορειοδυτικής Ελλάδας εντείνονται οι προετοιμασίες. Στην Αρτα και στη Λευκάδα, στα Εργατικά Κέντρα των δύο πόλεων, αύριο στις 5.30 μ.μ. θα γίνουν πλατιές συσκέψεις συνδικαλιστών. Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας επίσης πραγματοποιεί σύσκεψη σωματείων την Πέμπτη 8 του Δεκέμβρη.

Στη Στερεά και στην Εύβοια, ολοκληρώθηκαν οι πλατιές συσκέψεις που διοργάνωσαν οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ σε Χαλκίδα, Αλιβέρι, Θήβα, Λιβαδειά, Λαμία και Αμφισσα. Τέθηκε «επί τάπητος» ο προγραμματισμός συσκέψεων, περιοδειών, συγκεντρώσεων και ομιλιών σε εργασιακούς χώρους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, για ενημέρωση των εργαζομένων πάνω στο διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ και αποφασίστηκε να γίνουν οι απεργιακές συγκεντρώσεις.

Και στην Κρήτη οι ταξικές δυνάμεις εντείνουν τις προετοιμασίες για την επιτυχία της απεργίας στις 14 του Δεκέμβρη. Στα Χανιά, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενους σε πλατιά σύσκεψη στις 8 του Δεκέμβρη στις 8 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χανίων και στο Ηράκλειο η αντίστοιχη Γραμματεία την Τετάρτη 7 του Δεκέμβρη στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Στη Λέσβο, η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ έχει ήδη συνεδριάσει, ενώ σε πλατιά σύσκεψη με εργαζόμενους και συνδικαλιστές αποφασίστηκε νέο σχέδιο εξορμήσεων, ακόμα πιο «πυκνών». Στην Ικαρία, οι εξορμήσεις έχουν ξεκινήσει από τον κλάδο των κατασκευών, ενώ βασικό μέλημα των ταξικών δυνάμεων αποτελεί η καλή οργάνωση της περιφρούρησης της απεργίας. Στη Χίο, στο επίκεντρο των εξορμήσεων βρίσκονται τα ζητήματα των ναυτεργατών, των συμβασιούχων, οι νέες εξελίξεις για τις ΔΕΚΟ, κτλ. Στη Ρόδο, οι περιοδείες και οι συσκέψεις προσανατολίζονται πρωτίστως στα μεγάλα σούπερ μάρκετ και σ' άλλους χώρους όπου εντείνεται η εργοδοτική ασυδοσία, όπως το Καζίνο, κτλ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εντείνονται οι προετοιμασίες(2007-02-21 00:00:00.0)
Με όλες τις δυνάμεις στη μάχη(2006-03-03 00:00:00.0)
Εντείνονται οι προετοιμασίες(2005-11-30 00:00:00.0)
Σε όλη τη χώρα το μήνυμα του ταξικού γιορτασμού(2005-04-13 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια σε Στερεά - Εύβοια(2004-11-27 00:00:00.0)
Ταξικά αγωνιστικά μαζικά(2004-04-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ