Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΔΥΟ - ΔΥΟ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΥΟ - ΔΥΟ

ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ: «Γίνεται πράξη η προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού. Φθηνό Internet για 600.000 φοιτητές» (το θέμα στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ: «"Πρόκειται για ένα πραγματικό θετικό μέτρο, το οποίο θα συμβάλει στη διευκόλυνση των φοιτητών. Εστω και με καθυστέρηση, η μείωση αυτή στο κόστος σύνδεσης στο Διαδίκτυο, λύνει τα χέρια των νέων και ανοίγει νέους δρόμους με τη βοήθεια της τεχνολογίας" δήλωσε στη "Χώρα" ο Βασίλης Κίτσιος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ» (το ρεπορτάζ στη ΧΩΡΑ).

ΜΟΝΟ «ΝΕΡΟΒΡΑΣΤΗ»; «Η αρχική αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, μόλις ανακοινώθηκε το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τις ΔΕΚΟ, ήταν από χλιαρή έως νερόβραστη. Αυτό ισχυρίζονται κάποιοι. Φυσικά υπερβάλλουν. Η Αννα Διαμαντοπούλου έθεσε το ζήτημα στη σωστή του βάση: "Χωρίς να κρίνω τα ΜΜΕ, θέλω να πω ότι η προτεραιότητα στο θέμα δε δόθηκε χτες (σ.σ. προχτές) το βράδυ, για να φανεί και η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ"» (το σχόλιο στο ΕΘΝΟΣ).

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ: «"Είμαι ευχαριστημένος γιατί θεωρώ ότι το νομοσχέδιο για τις ΔΕΚΟ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση" τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής Στέφανος Μάνος, ο οποίος εκλέχτηκε με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας επίσης ότι "είναι η πρώτη φορά που μπορώ να δεχτώ τον όρο μεταρρύθμιση"» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΜΕ ΤΗ ΘΗΛΙΑ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ: «Απροσδόκητα θετική υποδοχή στις υποδείξεις της ειδικής Επιτροπής Συντάξεων για σταδιακή αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 68 έτη από 65 που είναι σήμερα ως το 2050, επιφύλαξαν τα εργατικά συνδικάτα της Βρετανίας» (η είδηση στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΑΠΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ: «Το "μοντέλο" που προωθείται στην Ευρώπη περιλαμβάνει μια ελάχιστη κρατική σύνταξη, μια πρόσθετη ασφάλιση που χρηματοδοτείται από εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων και είναι προαιρετική και τα ιδιωτικά ασφαλιστικά συμβόλαια που είναι ελεύθερος να επιλέξει κανείς. Προς το παρόν δύο στοιχεία πρέπει να επισημανθούν: πρώτον, μια καλή συμβουλή για τους εργαζόμενους είναι να αρχίσουν να αποταμιεύουν για τα γηρατειά τους. Δεύτερον, η παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης για τη διασφάλιση της φερεγγυότητας των ασφαλιστικών εταιριών είναι περισσότερο από απαραίτητη και για το ασφαλιστικό» (ο Κ. Βουτσαδάκης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ