Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
KKE
Απαίτηση η δωρεάν πρόσβαση στο Διαδίκτυο για όλους

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κόμματος

Σχετικά με τις εξαγγελίες των υπουργών όσον αφορά στο κόστος του Ιντερνετ για τους φοιτητές, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Το ΚΚΕ απαιτεί τη δωρεάν σύνδεση και πρόσβαση όλων των νέων, των μαθητών Λυκείου και ΤΕΕ, των φοιτητών, σπουδαστών στο Διαδίκτυο, καθώς και την κατάργηση της έμμεσης φορολογίας (του ΦΠΑ) στην αγορά των μέσων, των υλικών και των βιβλίων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες.

Η δωρεάν σύνδεση και χρησιμοποίηση του Διαδικτύου αποτελεί σύγχρονο δικαίωμα της νεολαίας, που συνδέεται με το γενικότερο δικαίωμά της στη μόρφωση χωρίς ταξικούς φραγμούς, στην ενημέρωση, στον ελεύθερο χρόνο και στον πολιτισμό.

Οι εξαγγελίες των υπουργών αποτελούν κοροϊδία. Δε συνιστούν φτηνή πρόσβαση, αλλά αναζήτηση νέων πελατών και διευκολύνσεις στις επιχειρήσεις που εκμεταλλεύονται το Διαδίκτυο.

Η νεολαία και οι εργαζόμενοι πρέπει να διεκδικήσουν η χρήση του Διαδικτύου να είναι προς όφελός τους και όχι υπέρ της εμπορευματοποίησης και της δράσης των επιχειρηματιών.

Το ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετο σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει την Πληροφορική και το Διαδίκτυο στους χώρους της εκπαίδευσης ως δίαυλο για τη μεγαλύτερη παρέμβαση των επιχειρηματιών στο χώρο της Παιδείας, καθώς και των διαφόρων προπαγανδιστικών μηχανισμών της πλουτοκρατίας και της ΕΕ!

Καλεί τους νέους και τις νέες, τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους γονείς να αντιπαλέψουν την πολιτική που υλοποιεί τις αντιδραστικές αποφάσεις της Λισαβόνας στην Παιδεία, που υποστηρίζουν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, διεκδικώντας τα σύγχρονα δικαιώματά τους.

Λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής».

Ανακοίνωση της ΚΝΕ

Με αντίστοιχη ανακοίνωση απάντησε στην υποκρισία της κυβέρνησης και το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, τονίζοντας ότι στόχος του μέτρου, ουσιαστικά, είναι η «αύξηση της πελατείας και της κερδοφορίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων που παρέχουν την πρόσβαση στο Διαδίκτυο».

Η ΚΝΕ διεκδικεί ελεύθερη και δωρεάν σύνδεση και πρόσβαση στο Διαδίκτυο, για όλους τους εργαζόμενους, για όλους τους νέους, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους σπουδαστές χωρίς ταξικούς φραγμούς και τονίζει ότι θα συμβάλει στη διεκδίκηση από τη νεολαία των δικαιωμάτων και των σύγχρονων αναγκών της, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ, της ΕΕ, που γεννά αφόρητα προβλήματα για τους νέους και τις νέες: «Η πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες είναι ένα από αυτά και έρχεται σε αντίθεση με την υποταγή της επιστήμης και της τεχνολογίας στα συμφέροντα του κεφαλαίου», καταλήγει η ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ