Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δυσαρέσκεια για τους νόμους της κυβέρνησης

Τη διαφωνία της με τους νόμους για την αναγνώριση πτυχίων, τα Ινστιτούτα Διά Βίου Εκπαίδευσης, την Αξιολόγηση και το Διεθνές Πανεπιστήμιο εξέφρασε η Σύγκλητος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Τόνισε επίσης, ότι πριν ψηφιστούν οι νόμοι στη Βουλή, δεν προηγήθηκε καμία συζήτηση με τους αρμόδιους εκπροσώπους των ακαδημαϊκών κοινοτήτων επί των νομοσχεδίων.

Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε χτες, μετά από πολύωρη συνεδρίαση από την οποία προέκυψε κοινό ψήφισμα, όπου επισυνάπτονται οι αποφάσεις των συνελεύσεων των Τμημάτων και των γενικών συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων του ΑΠΘ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειοψηφία των αποφάσεων των Τμημάτων του ΑΠΘ ήταν επιφυλακτικές έως αρνητικές για τους νόμους αυτούς.

Στη συνεδρίαση, εκφράστηκε η έντονη δυσαρέσκεια της ακαδημαϊκής κοινότητας για τους νόμους, που ψηφίστηκαν εν αγνοία της και κυρίως για το περιεχόμενό τους. Σε πολλές από τις παρεμβάσεις υπογραμμίστηκε ότι με τους συγκεκριμένους νόμους αλώνεται ο δημόσιος και δωρεάν χαρακτήρας της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στη Σύγκλητο έκανε χτες το πρωί η Πανσπουδαστική Κ.Σ. απαιτώντας επίσης, την απόρριψη των νόμων που εφαρμόζουν τις αποφάσεις της Μπολόνια, του «ευρωπαϊκού Μάαστριχτ» για την Ανώτατη Εκπαίδευση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ