Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Συνεργασίες» στο φόντο... της «ανάπλασης»

Στο φόντο των εκσκαφέων που συνεχίζουν ανεμπόδιστα - και με τις «ευλογίες» του αστικού πολιτικού κόσμου - την «ανάπλαση» του εναπομείναντος Πάρκου Ελευθερίας, παρουσιάστηκε χτες το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής για την περίοδο 2000 - 2001 από τον πρόεδρο του ΟΜΜΑ Χ. Λαμπράκη, το οποίο χαρακτηρίζεται από τη «διεύρυνση των συνεργασιών» με ελληνικούς και διεθνείς πολιτιστικούς φορείς.

Στην ομιλία του ωστόσο, ο Χρ. Λαμπράκης χαρακτήρισε τις κινητοποιήσεις για τη σωτηρία του πάρκου ως «επιπόλαια σχόλια»(!), ενώ μίλησε απαξιωτικά για τη «γνωστή πολυκατοικία και το τσιμεντένιο θέατρο» λες και το συνεδριακό κέντρο, η ηλεκτρονική βιβλιοθήκη και το υπόγειο γκαράζ θα είναι, προφανώς, φτιαγμένα... από αφρολέξ.

Οσον αφορά το καλλιτεχνικό μέρος τώρα, το ΜΜ θα παρουσιάσει, ανάμεσα σε άλλα, τον «Προμηθέα» σε σκηνοθεσία Μπομπ Γουΐλσον, μουσική Ιάννη Ξενάκη και σε συμπαραγωγή με το Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Αβινιόν.

Στον τομέα της όπερας έχει προγραμματιστεί «κύκλος Βέρντι» με τις όπερες του συνθέτη «Αϊντα» και «Κουρσάρος», καθώς και η όπερα του Β. Μπελίνι «Sonnambula».

Ανάμεσα στις ευρωπαϊκές ορχήστρες που θα παρουσιαστούν θα είναι η Εθνική Ορχήστρα της Γαλλίας, η Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου και η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Τσεχίας. Στο πλαίσιο των «Μεγάλων Ερμηνευτών» θα παρουσιαστούν, μεταξύ άλλων, ο Ν. Πετρόφ, ο Π. Β. Σκόντα, το κουαρτέτο εγχόρδων Medici και ο Κ. Ζίμερμαν.

Προγραμματίζεται επίσης αφιέρωμα στη ρώσικη μουσική, καθώς και στην ελληνική, με βραδιά αφιερωμένη στον Τσιτσάνη και ερμηνευτή τον Γ. Νταλάρα. Στα πλαίσια των «Γεφυρών» θα δώσουν συναυλίες οι Μαρσάλις, Τσικ Κορία, Γκάρι Μπάρτον και Πάκο Πένα με το συγκρότημά του τους Musa Gitana. Τέλος, θα δοθεί σειρά συναυλιών με τραγούδια των Μικρούτσικου, Χατζιδάκι και Μαμαγκάκη.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org