Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Συντηρεί την ανούσια αντιπαράθεση

Σε μια επιχείρηση συντήρησης της ανούσιας αντιπαράθεσης έχουν επιδοθεί τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αποκρύψουν την πλήρη ταύτισή τους με τις αντιλαϊκές και αντεργατικές «μεταρρυθμίσεις» που προωθεί η κυβέρνηση.

Επαναφέροντας συνεχώς τις εκτιμήσεις τους ότι η κυβέρνηση θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, χτες οι συντονιστές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενοι στον προϋπολογισμό, τον χαρακτήρισαν «αναξιόπιστο» και «εικονικό». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ που, αφού συμφώνησε με την προώθηση κάθε αντεργατικής μεταρρύθμισης στις ΔΕΚΟ, στη συνέχεια κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για «έλλειψη στρατηγικής». Ενώ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, επανέφερε παλιότερη δήλωση του Γ. Παπανδρέου με την οποία ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε αναφέρει ότι ο Κ. Καραμανλής «ή θα επιλέξει να κάνει πρόωρες εκλογές και να τις χάσει ή θα τις κάνει σε 1,5 - 2 χρόνια και θα τις χάσει παταγωδώς».

Εξάλλου, η «ανανέωση» που επαγγέλλεται ο Γ. Παπανδρέου για το ΠΑΣΟΚ, χτες έδωσε την ευκαιρία στον αδελφό του Ν. Παπανδρέου να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει στην πολιτική και μάλιστα με μια πιθανή υποψηφιότητα στην Αχαΐα. Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε σχετικά κατά την παρουσίαση του νέου βιβλίου του με τίτλο «Μέρες σαν κι αυτές», δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μπει στην πολιτική και ανέφερε ότι σε μια τέτοια περίπτωση, η επιλογή του θα γίνει μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και όχι με κριτήριο το όνομά του.

Μάλιστα, στήριξε και τις τοποθετήσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί ανανέωσης, αναφέροντας ότι χρειάζεται «να συνδυαστεί η εμπειρία με το νέο». Το «καινούριο πάνω στο παλιό», είπε χαρακτηριστικά. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε όλη η οικογένεια Παπανδρέου, στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή, με ανακοίνωσή του, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αν. Φούρας δήλωσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για το δήμο της Πάτρας, ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Δημαράς έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση του κόμματός του για το δήμο της Αθήνας.

Χτες το πρωί σε ηλικία 69 ετών πέθανε ο βουλευτής Καβάλας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Τσίμας. Τη θέση του Κώστα Τσίμα στη Βουλή, καταλαμβάνει ο Σάββας Εμινίδης.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ