Τετάρτη 30 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΣΑΜΙΝΑ»
Συνεχίζεται η... προβολή «ταινιών»

Η «ποιότητα» των ερευνών που διενεργήθηκαν για τα αίτια του ναυαγίου του ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ, αλλά και η προσπάθεια των δικηγόρων της υπεράσπισης να πείσουν το δικαστήριο ότι οι βιντεοκασέτες του δύτη Β. Δημητριάδη είναι αυτές που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ήταν τα κυριότερα στοιχεία που αναδείχτηκαν χτες στη συνέχεια της δίκης για το πολύνεκρο ναυάγιο.

Σημειώνεται ότι οι βιντεοκασέτες του Β. Δημητριάδη ταλαιπώρησαν το δικαστήριο για δύο εβδομάδες, χωρίς να δείξουν ουσιαστικά τίποτα. Γεγονός που σχολιάστηκε και από την έδρα, ενώ ο ίδιος ο δύτης Β. Δημητριάδης, με ευθύνη του προέδρου Ν. Λεοντή προσωπικά, δεν έχει καταθέσει καν στη δίκη.

Από την άλλη πλευρά, η προσπάθεια των δικηγόρων της υπεράσπισης, - να σημειωθεί ότι αυτοί ήταν που υπεράσπισαν τους εφοπλιστές στα ναυάγια ΔΥΣΤΟΣ και ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ - οφείλεται στο γεγονός ότι χτες ξεκίνησε η προβολή των βιντεοκασετών του δύτη - πραγματογνώμονα Κ. Θωκταρίδη, οι οποίες δε δείχνουν την εικόνα που εκείνοι θέλουν να παρουσιάσουν για το ναυάγιο.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι της υπεράσπισης επιχείρησαν να αμφισβητήσουν τις βιντεοκασέτες του δύτη Κ. Θωκταρίδη, γιατί δε στοιχειοθετούν την πρόκληση πολλαπλών ρηγμάτων από την πρόσκρουση, στα οποία αποδίδουν το χρόνο ρεκόρ της βύθισης.

Υπογραμμίζεται ότι ο ισχυρισμός των συνηγόρων των κατηγορουμένων διευκολύνει στο να αποκρύψουν το κυριότερο από όλα, ότι το ΣΑΜΙΝΑ ήταν ένα πλωτό φέρετρο, που χρειάστηκε ένα ρήγμα διαστάσεων, 2,95 επί 1,4 μέτρων, για να πάει σε είκοσι λεπτά στον πάτο της θάλασσας. Αλλωστε, ακόμα και αυτή η ανώδυνη πραγματογνωμοσύνη δεν παραδέχεται την πρόκληση πολλαπλών ρηγμάτων από την πρόσκρουση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ