Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Μπλόκο στο μπαράζ απολύσεων

Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 11 το πρωί έξω από το σούπερ μάρκετ του «Μαρινόπουλου» στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης οι εμποροϋπάλληλοι αντιδρούν στο κύμα απολύσεων που έχει εξαπολύσει η «ΚΑΡΦΟΥΡ».

Οπως καταγγέλλουν οι εμποροϋπάλληλοι, μέσα στις τελευταίες πέντε μέρες, η «ΚΑΡΦΟΥΡ» απέλυσε τρεις εργαζόμενους 8ωρης απασχόλησης. Η τελευταία απόλυση έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας και αφορά εργαζόμενη μητέρα δύο ανήλικων παιδιών (μονογονεϊκή οικογένεια). Οι απολύσεις γίνονται στο πλαίσιο της απόφασης της «ΚΑΡΦΟΥΡ» να μειώσει το προσωπικό της, εντατικοποιώντας ακόμη περισσότερο τις συνθήκες δουλιάς. Οι εκτιμήσεις του ταξικού κινήματος πως η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων σε συνδυασμό και με τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, θα ανοίξει ακόμη περισσότερο την όρεξη της εργοδοσίας, επιβεβαιώθηκε πολύ σύντομα.

Στην πραγματικότητα οι απολύσεις που άρχισε η «ΚΑΡΦΟΥΡ» έχουν στόχο κύρια να χτυπήσουν το δικαίωμα στην 8ωρη εργασία. Στην περίπτωση της απολυμένης Ελένης Μάλαμα, στοχεύει και στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, αφού η συγκεκριμένη εργαζόμενη αποτελούσε τη φωνή του σωματείου στον εργασιακό της χώρο, το κατάστημα του «Μαρινόπουλου» στη Σταυρούπολη.

Σε επαφές του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης με στελέχη της επιχείρησης και με αίτημα να ανακληθεί η απόλυση, οι τελευταίοι δήλωσαν πως δεν κάνουν βήμα πίσω από την απόφαση να προχωρήσουν σε μείωση προσωπικού και να ανοίξουν το δρόμο για τη γενίκευση της επίθεσης στο δικαίωμα στη σταθερή δουλιά με πλήρη δικαιώματα. Το δρόμο της «ΚΑΡΦΟΥΡ» ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ακολουθήσει και η «ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ» που ήδη ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει σε 8 απολύσεις από το κατάστημα της Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ