Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ
Νεκροί τρεις δήμαρχοι κι ένας συνεταιριστής

Βυθίστηκε στο πένθος ο Νομός Καρδίτσας

Σε τραγικό, πολύνεκρο δυστύχημα που έγινε χτες το πρωί στην Εθνική Οδό Αθήνας - Λαμίας και στο ύψος των Καμμένων Βούρλων, έχασαν τη ζωή τους τρεις δήμαρχοι του Νομού Καρδίτσας κι ένας Καρδιτσιώτης αγροτοσυνδικαλιστής.

Οι τρεις δήμαρχοι - οι οποίοι υποστηρίχτηκαν και από το ΚΚΕ στις περασμένες δημοτικές εκλογές - είναι οι: Δημήτρης Παπαγεωργίου, 44 χρόνων, δήμαρχος Κάμπου, καθηγητής μέσης εκπαίδευσης και πατέρας δύο παιδιών, Βασίλης Κωστόπουλος, 44 χρόνων, δήμαρχος Σελάνων, μηχανολόγος - ηλεκτρολόγος, και Αντώνης Βασιλείου, 49 χρόνων, δήμαρχος Μουζακίου, γιατρός του ΕΣΥ και πατέρας δύο παιδιών. Ο συνδικαλιστής είναι ο Βασίλης Ζαρκινός, πρώην πρόεδρος της ΓΕΣΑΣΕ, μέλος του ΔΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αρνης Καρδίτσας, πατέρας δύο παιδιών.

Οι τέσσερις Καρδιτσιώτες ταξίδευαν από την Καρδίτσα προς την Αθήνα όπου θα είχαν συναντήσεις με αρμόδιους για θέματα και προβλήματα των δήμων τους και από εκεί θα πήγαιναν στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετείχαν στις συζητήσεις που θα γίνουν στα κοινοτικά όργανα για τον προτεινόμενο νέο κανονισμό βάμβακος. Σε σημείο - λαιμητόμο της Εθνικής στα Καμμένα Βούρλα (176ο χιλιόμετρο), σύμφωνα με την Αστυνομία, το τζιπ στο οποίο επέβαιναν και οδηγούσε ο Β. Κωστόπουλος, ξέφυγε από την πορεία του και συγκρούστηκε με νταλίκα που οδηγούσε ο Δημ. Μάλλιος, 29 χρόνων.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και το όχημά τους πήρε φωτιά με αποτέλεσμα ν' απανθρακωθούν οι τέσσερις επιβάτες του. Τα πτώματα μεταφέρθηκαν στο νεκροτομείο του Νοσοκομείου Λαμίας. Στο νοσοκομείο έφτασαν ο δήμαρχος Καρδίτσας Χρήστος Τέγος και Κώστας Εξαρχος, δήμαρχος Παλαμά και πρόεδρος της ΤΕΔΚ, καθώς και άλλοι δήμαρχοι του νομού με συγγενείς των θυμάτων.

Η αναγνώριση των θυμάτων ήταν αδύνατη, γι' αυτό θα μεταφερθούν στην Αθήνα ώστε η αναγνώρισή τους να γίνει με τη μέθοδο του DNA. Στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην Καρδίτσα για να γίνουν οι κηδείες τους στους δήμους από τους οποίους κατάγονταν.

Σε δήλωσή του στο «Ρ» για το χαμό των τριών συναδέλφων του, ο Χρήστος Τέγος, δήμαρχος Καρδίτσας, επισήμανε: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση υπέστη βαρύ πλήγμα και οι Καρδιτσιώτες θρηνούν για τον αδόκητο χαμό των τριών δημάρχων, αγαπητών συναδέλφων μου, που έπεσαν κυριολεκτικά την ώρα του καθήκοντος. Ηταν τρεις νέοι άνθρωποι, καταξιωμένοι επιστήμονες, αγαπητοί στους συμπολίτες τους και αγωνιστές, που βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό, όχι μόνο των δημοτών τους, αλλά και όλων των Καρδιτσιωτών, στους αγώνες τους για τη λύση των προβλημάτων του πολύπαθου νομού μας. Ασχολήθηκαν για πρώτη φορά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχοντας όνειρα, διαθέσεις και προσόντα να προσφέρουν στο θεσμό και στους πολίτες. Εκφράζοντας την προσωπική μου οδύνη, συμπαραστέκομαι από ψυχής στις οικογένειές τους. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και ο λαός της Καρδίτσας δε θα τους ξεχάσουν».

Η είδηση για το τραγικό δυστύχημα και το χαμό των τριών δημάρχων και του γνωστού αγροτοσυνδικαλιστή, που έγινε γνωστή νωρίς το πρωί στην Καρδίτσα, προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση σ' όλο το νομό και ιδιαίτερα στους Δήμους Κάμπου, Σελάνων και Μουζακίου.

Χτες το βράδυ συνεδρίασε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Καρδίτσας και κήρυξε πένθος για σήμερα, ενώ όλοι οι δήμοι του νομού θα παραμείνουν κλειστοί. Η συγκίνηση και το πένθος για το πλήγμα που δέχτηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση εκφράστηκε και στη χτεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρδίτσας.

Τη θλίψη τους έχουν εκφράσει επίσης, με ανακοινώσεις τους, η Γενική Συνομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ελλάδας, η Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών, η Κεντρική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Δημήτρης Σιούφας, ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ