Παρασκευή 18 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
Με αποφασιστικότητα να ανοιχτούμε πλατιά στο λαό

Το 31,13% του πλάνου της κάλυψε η Κομματική Οργάνωση Αθήνας στις πρώτες 14 μέρες της Οικονομικής Εξόρμησης Νοέμβρη - Δεκέμβρη.

Η πλούσια εμπειρία της Οργάνωσης από τους αγώνες του λαού, από τις μάχες των εργαζομένων και η δύναμη που η ανταπόκριση και η στήριξη του λαού μεταδίδει, είναι μια στέρεη βάση για ακόμα πλατύτερο άνοιγμα.

Στην κάλυψη των πλάνων, πρώτη είναι η Αχτίδα Βορειοδυτικών Συνοικιών, που έχει καλύψει το 50,69% του πλάνου της. Ακολουθούν η Αχτίδα Βιομηχανίας με 41,48%, η Αχτίδα Ενέργειας με 40,33%, η Αχτίδα Βόρειων Συνοικιών με 39,96%, η Αχτίδα Βορειοανατολικών Συνοικιών με 37,84%, η Αχτίδα Υπηρεσιών με 37,43% και η Αχτίδα Χρηματοπιστωτικού Τομέα με 36,46%. Επίσης, η Αχτίδα Κατασκευών με 33,79%, η Αχτίδα 5ου - 6ου Διαμερίσματος με 33,7%, η Αχτίδα Νότιων Συνοικιών με 32,1%, η Αχτίδα Ανατολικών Συνοικιών με 31,94%, η Αχτίδα 7ου Διαμερίσματος με 28,63%, η Αχτίδα Νοτιοδυτικών Συνοικιών με 29,59%, η Αχτίδα Υγείας με 29,35%, η Αχτίδα 3ου - 4ου Διαμερίσματος με 28,63%, η Αχτίδα Τηλεπικοινωνιών με 26,78%, η Αχτίδα Μεταφορών με 25,89%, η Αχτίδα 2ου Διαμερίσματος με 25,4%, η Αχτίδα ΕΒΕ με 24,63%, η Αχτίδα Νοτιοανατολικών Συνοικιών με 24,6%, η ΚΟ Δικηγόρων με 24,45%, η Αχτίδα Δημοσίων Υπαλλήλων με 23,39%, η Αχτίδα Εκπαιδευτικών με 22,5%, η Αχτίδα Δυτικών Συνοικιών με 21,45% και η Αχτίδα ΑΕΙ - ΤΕΙ με 18,34%.

Πέρα από τις διαφοροποιήσεις στην κάλυψη των πλάνων, τα αποτελέσματα των πρώτων Αχτίδων και η εμπειρία τους, από τις πρώτες μέρες της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης, είναι ενδεικτικά της αισιοδοξίας με την οποία θα πρέπει ακόμα πιο πλατιά, ακόμα πιο μαζικά οι κομμουνιστές της Αθήνας να οργώσουν τους χώρους δουλιάς, να χτυπήσουν τις πόρτες όλων των λαϊκών σπιτιών. Να απευθύνουν αγωνιστικό κάλεσμα αντίστασης του λαού στην επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση στα δικαιώματά τους, κάλεσμα ενίσχυσης της φωνής του ΚΚΕ, της φωνής των εργαζομένων.

«Δίνουμε αισιόδοξα τη μάχη» είναι το μήνυμα της Αχτίδας Ενέργειας της ΚΟΑ, που έχει καλύψει το 40,33% του πλάνου της. Οπως λέει ο γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής, Παναγιώτης Ζαχαρής, «η ανταπόκριση από τον κόσμο είναι πολύ μεγάλη. Πιο πολλοί εργαζόμενοι ενισχύουν οικονομικά το ΚΚΕ. Αυτή η πείρα έρχεται από όλους τους χώρους, αλλά ιδιαίτερα από τους χώρους εκείνους που είχαμε πιο σταθερή παρέμβαση».

Οι αντικειμενικές οικονομικές δυσκολίες των εργαζομένων δεν μπαίνουν εμπόδιο στην οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, καθώς πολλοί περισσότεροι από άλλες φορές συμβάλλουν, με όποιο ποσό μπορούν. «Φαίνεται, τονίζει, ότι ανεβαίνει η απήχηση και η επιρροή του Κόμματος σταθερά, όχι μόνο από τα αποτελέσματα της Οικονομικής Εξόρμησης, αλλά από το σύνολο της πολιτικής δουλιάς. Ετσι κι αλλιώς και η Οικονομική Εξόρμηση στο πλαίσιο της καθημερινής πολιτικής δουλιάς είναι ενταγμένη. Οταν απευθυνόμαστε γραφείο το γραφείο, με τις προκηρύξεις, τις ανακοινώσεις και τα κουπόνια, ο κόσμος έχει διάθεση να συζητήσει, η αγανάκτησή του εκφράζεται».

Και συνεχίζει: «Δεν εφησυχάζουμε από τα μέχρι τώρα καλά αποτελέσματα, παίρνουμε τα μέτρα μας, ώστε να έχουμε όχι μόνο κάλυψη αλλά και υπερκάλυψη του πλάνου».

Τα αισιόδοξα αποτελέσματα της Αχτίδας Ενέργειας βασίζονται στη σχεδιασμένη δουλιά, στην κατάρτιση εβδομαδιαίων πλάνων και στο μεγάλο άνοιγμα. «Σε κάποιους χώρους, σημειώνει ο Π. Ζαχαρής, βγαίνουμε οργανωμένα, όπως για παράδειγμα στους χώρους της ΕΥΔΑΠ. Αυτό έχει συμβάλλει, ώστε η ΚΟΒ ΕΥΔΑΠ να έχει καλύψει το 53,5% του πλάνου της. Μπαίνουν μπροστά στελέχη του Κόμματος, αλλά και στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και απευθύνονται εργαζόμενο τον εργαζόμενο, γραφείο το γραφείο».

«Στο σχεδιασμό, επισημαίνει, είναι κύριο το πώς θα μπαίνουν όλα τα κομματικά μέλη στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης. Αρκετοί οπαδοί, έχουν ήδη μπει στη μάχη με το κουπόνι και οι οργανώσεις απευθύνονται, ώστε ακόμα περισσότεροι οπαδοί και φίλοι του Κόμματος να συστρατευτούν στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης».

«Ο έλεγχος του σχεδίου πραγματοποιείται τόσο σε καθημερινή όσο και σε εβδομαδιαία βάση, ώστε άμεσα να βλέπουμε πώς προχωράει και να παίρνουμε μέτρα σε τυχόν αδυναμίες που έχουμε. Η κάθε ΚΟ προσαρμόζει το πλάνο της με βάση το σχεδιασμό της Αχτίδας σε εβδομαδιαία βάση. Είμαστε αισιόδοξοι ότι τη Δευτέρα θα πιάσουμε το στόχο που έχουμε βάλει και θα καλύψουμε το 50% του πλάνου μας», λέει ο Π. Ζαχαρής.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ