Τρίτη 14 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στα «μαλακά» ο ανθυπαστυνόμος για το φόνο του Σέρβου μαθητή

Στα «μαλακά» θα πέσει ο ανθυπαστυνόμος που κατηγορείται για το φόνο του άτυχου Σέρβου μαθητή Μάρκο Μπουλάτοβιτς στις 23 Οκτώβρη 1998 στη Θεσσαλονίκη που συντάραξε τότε το πανελλήνιο.

Στο αρχείο μπήκε η αίτηση αναίρεσης των γονιών του Σέρβου μαθητή, οι οποίοι προσέφυγαν στον Αρειο Πάγο, ζητώντας να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, επειδή κατά την παραπομπή του αστυνόμου σε δίκη μετέτρεψε το κατηγορητήριο από ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, σε ανθρωποκτονία από αμέλεια. Ειδικότερα, υποστήριξαν ότι το βούλευμα δεν αξιοποίησε ιατροδικαστικά συμπεράσματα για πυροβολισμό εξ επαφής που απαιτούσαν ειδικές γνώσεις για την ερμηνεία τους και έπρεπε να διαταχθεί πραγματογνωμοσύνη.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Σ. Γυπαράκης έκρινε ότι δε συντρέχει λόγος να ασκηθεί αναίρεση για έλλειψη αιτιολογίας και έτσι ο ανθυπαστυνόμος Κ. Βαντούλης θα δικαστεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο ανθυπαστυνόμος επέφερε το θάνατο στο Μάρκο Μπουλάτοβιτς, λόγω έλλειψης προσοχής την οποία όφειλε και μπορούσε να καταβάλει ως αστυνομικός και δεν πρόβλεψε τον ενδεχόμενο κίνδυνο απασφάλισης του όπλου, σε περίπτωση που δεχόταν μεγάλη σωματική πίεση, ούτε πήρε τα κατάλληλα μέτρα, ώστε το πιστόλι να μην έρθει σε επαφή με κάποιο σώμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο μαθητής Μάρκο Μπουλάτοβιτς πυροβολήθηκε κατά τη διάρκεια εκδρομής μαζί με άλλους συμμαθητές του στη χώρα μας και μετά από καταγγελία γυναίκας, η οποία κατήγγειλε ότι της έκλεψε πορτοφόλι.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ