Τρίτη 15 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ»
Σήμερα οι οριστικές αποφάσεις;

Με μοναδικό θέμα τις «Ολυμπιακές Αερογραμμές» (ΟΑ) συνεδριάζουν διαδοχικά σήμερα η Κυβερνητική και η Διυπουργική Επιτροπή. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, μετά την απογευματινή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής, θα ακολουθήσουν δηλώσεις για το τι «μέλλει γενέσθαι με την εταιρία».

Υπενθυμίζεται ότι η δέσμευση του υπουργού Μεταφορών - Επικοινωνιών Μ. Λιάπη προς τον επίτροπο Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Ζακ Μπαρό, είναι ότι εντός της βδομάδας η κυβέρνηση θα αποφασίσει οριστικά για τη συνέχιση ή όχι του διαγωνισμού για την ιδιωτικοποίηση των ΟΑ. Σε κάθε περίπτωση, είτε προχωρήσει ο διαγωνισμός είτε επιλεγεί κάποια άλλη λύση, ο Μ. Λιάπης, υπακούοντας πιστά στις εντολές των Βρυξελλών, διαβεβαίωσε τον επίτροπο ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει τη σύμφωνη γνώμη της Κομισιόν, επί συγκεκριμένης πρότασης.

Ανεξάρτητα, πάντως, από τις όποιες σημερινές ανακοινώσεις, όλα τα κυβερνητικά σχέδια για το μέλλον των ΟΑ προβλέπουν την εισβολή ιδιωτικών κεφαλαίων στην επιχείρηση, συρρίκνωση του προσωπικού και του έργου της και τη μετατροπή της σε περιφερειακό αερομεταφορέα.

Στο μεταξύ, από την παλιά «Ολυμπιακή» ανακοινώθηκε ότι τα έσοδα από το «χάντλινγκ» (επίγεια εξυπηρέτηση αεροσκαφών) το 2005 θα ξεπεράσουν τα 137 εκατ. ευρώ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ