Κυριακή 13 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Γιάννης Χαρατσίδης
Γιάννης Χαρατσίδης
Φωτ.

Στον ΒΑΓΓΕΛΗ ΝΙΟΧΩΡΙΤΗ: Αξέχαστε Βαγγέλη μου, για σένα και τον αγαπημένο μας σύντροφο ΧΑΡΙΛΑΟ ΦΛΩΡΑΚΗ, που δώσατε τη ζωή σας στους αγώνες για το τιμημένο μας ΚΚΕ, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Ληξουρίου, 1.000 ευρώ.

Αμαλία Β. Νιοχωρίτη

* * *

Πέρασαν 15 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο μεγάλος ποιητής της Ρωμιοσύνης και πολυαγαπημένος μας πατέρας και παππούς ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μαρουσιού, 300 ευρώ.

Η κόρη του Ερη

Η εγγονή του Λητώ

* * *

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΡΑΣΧΑΚΗ, μαχητή του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, ο γιος του Νίκος Παρασχάκης, μετανάστης στη Δανία, προσφέρει στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 3.000 κορόνες Δανίας.

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 3 μήνες από το θάνατο της αγαπημένης συζύγου μου ΕΥΘΥΜΙΑΣ ΡΟΥΣΑΡΗ.

Στη μνήμη της προσφέρω 1.000 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Αριστείδης Ρουσαρης - αντιστασιακός

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 4 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας, στα 39 χρόνια της, η αγωνίστρια ΦΑΝΗ ΓΑΡΤΑΓΑΝΗ. Από έφηβη εντάχθηκε στο συνδικαλιστικό κίνημα και στο ΚΚΕ. Τελευταία κουβέντα της στο σύντροφο και στα παιδιά της ήταν: Κρατάτε πάντα ψηλά το ματωμένο λάβαρο του Κόμματός μας.

Στη μνήμη της, ο σύζυγός της Δημήτρης και τα παιδιά της προσφέρουν, ως πρώτη δόση, 1.000 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Αχαΐας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΛΟΥΚΕΡΗ: Πάνε 3 χρόνια από τότε που «έφυγες». Εμείς προχωράμε. Για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Ληξουρίου, προσφέρουμε 100 ευρώ.

Ο σύζυγός σου Δημήτρης

Τα παιδιά σου Ουρανία, Μάκης, Αγγελική

* * *

φΩΤ. 2

Στη μνήμη των αδελφών μου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ (Λαέρτη), γραμματέα της ΕΠΟΝ Κεφαλονιάς - Ιθάκης, στελέχους του ΚΚΕ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή στις 16 Φλεβάρη 1998 και ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ (Τάσου ) ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΥ, υπεύθυνου ΕΠΟΝίτικου Τύπου, ο οποίος εκτελέστηκε από τους Γερμανούς στην επιχείρηση περικύκλωσης του Μεγάλου Βουνού «Αίνου» στις 13 Ιούλη 1944, καθώς επίσης στη μνήμη των ΕΠΟΝιτών από τα δύο νησιά μας, που πρόσφεραν τα νιάτα τους στους αγώνες για Λευτεριά - Εθνική Ανεξαρτησία και Κοινωνική Δικαιοσύνη, προσφέρω 500 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης.

Αντώνης Καλαμπόγιας
Αντώνης Καλαμπόγιας
Η αδελφή τους Μαριάνθη Γαλιατσάτου - Αννίνου

* * *

Φωτ.

Τους ανθρώπους που έχουν φύγει τους κρατάμε ζωντανούς μέσα μας και τους κουβαλάμε ολόκληρη τη ζωή μας.

Στη μνήμη του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΑΤΣΙΔΗ, προσφέρω 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Νέας Σμύρνης.

Τώνια Χαρατσίδου

  • Ο Γιάννης Χαρατσίδης ήταν κομμουνιστής δικηγόρος και συγγραφέας, μέλος της ΚΟΒ Λογοτεχνών. Πέρασε πολλά, βασανιστήρια, φυλακές, τα οποία μας διηγούνταν με χιούμορ και τον θαυμάζαμε.

Στη μνήμη του συντρόφου και φίλου Γιάννη Χαρατσίδη, προσφέρω 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λογοτεχνών, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Πετρούλα Νικολοπούλου

* * *

Φωτ. 3

Στη μνήμη των τριών στελεχών του ΚΚΕ: ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΑΜΙΟΥ - του διανοούμενου ανθρώπου - κομμουνιστή. ΤΑΚΗ ΦΙΤΣΙΟΥ - ηρωικού δημοσιογράφου κομμουνιστή. ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΓΙΑ - συνεπή στο Κόμμα του. Για το παράδειγμά τους που άφησαν κληρονομιά μας -από τη μικρή σύνταξη που παίρνω - προσφέρω 200 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Πεύκης, ως πρώτη δόση, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Δημήτριος Κουτσούτος

* * *

Φωτ.

Στις 27 του περασμένου Αυγούστου συμπληρώθηκαν 5 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο αξέχαστος σύζυγος, πατέρας και παππούς ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ. ΥΦΑΝΤΗΣ (Ηρακλής). Υπήρξε μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, πολιτικός επίτροπος του Διαμαντή στην ηρωική Μεραρχία του ΔΣΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 60 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Χαλανδρίου, 40 ευρώ στο «Ριζοσπάστη» και 20 ευρώ στην ΠΕΑΕΑ, της οποίας διατέλεσε αντιπρόεδρος.

Η σύζυγός του Παρθένα Υφαντή

Οι κόρες του Μαρία, Φωτεινή και Κωνσταντίνα

Τα εγγόνια του

Μενέλαος Μωσαϊδης
Μενέλαος Μωσαϊδης
* * *

Φωτ.

Ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και του αριστερού κινήματος ΓΕΩΡΓΙΟΣ Κωνσταντίνου ΧΙΟΝΙΟΣ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 17 Οκτώβρη 2005, γεννήθηκε στη Σιάτιστα το 1920. Στην Κατοχή ήταν από τους πρώτους αντάρτες του ΕΛΑΣ της περιοχής Βοΐου και έλαβε μέρος στη μάχη του Φαρδύκαμπου.

Στη μνήμη του, τα παιδιά του Κώστας, Νίκος και Θεοδώρα προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ Σιάτιστας, 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» από κοντά μας ο πολυαγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, ιδεολόγος αγωνιστής έως το τέλος της ζωής του.

Οι αξίες που μας άφησε ως κληρονομιά θα μείνουν ζωντανές στις καρδιές μας.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Πτολεμαΐδας, 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Η σύζυγός του: Ναταλία

Τα παιδιά του

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο της λατρευτής μας συζύγου και μητέρας ΚΑΡΟΛΑΣ Θ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ, προσφέρουμε στη μνήμη της, μέσω ΝΕ Καρδίτσας, 70 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Ο σύζυγός της: Θωμάς Νικολάου

Ο γιος της: Πέτρος Νικολάου

* * *

Φωτ.

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο του συζύγου, πατέρα και αγωνιστή ΠΕΤΡΟΥ ΓΙΑΛΗ, προσφέρουμε για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Κωνσταντίνου» Ηλιούπολης.

Χρήστος Ιωσηφίδης
Χρήστος Ιωσηφίδης
Η σύζυγος Λαμπρινή και τα παιδιά του

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 13 Νοέμβρη, συμπληρώνονται 40 μέρες από τότε που «χάσαμε» τον αγαπημένο μας ΜΙΛΤΙΑΔΗ ΚΑΡΟΛΙΔΗ. Γεννήθηκε το 1926. Στον Εμφύλιο ήταν μαχητής του ΔΣΕ και έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία.

Επαναπατρίστηκε το 1977.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Τριπόταμου Βέροιας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΚΡΗΤΑ από τη Γουργιά Μεσολογγίου, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος πέθανε στις 17 Οκτώβρη 1978, προσφέρουμε 90 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω Φρυγίας Βύρωνα.

Τα παιδιά του: Γιάννης και Δήμητρα, Σωτήρης και Αφροδίτη, Νίκος και Βάσω

Και τα εγγόνια

* * *

Φωτ.

Ο σύζυγός μου ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ, εκπαιδευτικός, μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, δίδασκε τα Ελληνόπουλα, παιδιά των πολιτικών προσφύγων στην Τσεχοσλοβακία.

Στη μνήμη του, προσφέρω 50 ευρώ ως πρώτη δόση, για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

Σοφία Ζαχαριάδου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΝΙΚΟΥ ΣΤΑΥΡΙΝΑΚΗ, ο οποίος «έφυγε» ξαφνικά στις 24 Απρίλη 1990 και άφησε δυσαναπλήρωτο κενό σ' αυτούς που τον αγαπούσαν, οι γονείς του Απόστολος και Εριέττα Σταυρινάκη προσφέρουν 200 ευρώ στη ΝΕ Δράμας για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ και 20 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Θέμης Μωσαϊδης
Θέμης Μωσαϊδης
* * *

Στη μνήμη του ΦΑΝΗ ΧΙΟΝΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή στα 47 χρόνια του, η ΚΟΒ Οικισμού Εργατικών Κατοικιών Υποστ. ΔΕΗ Κομοτηνής και οπαδοί του ΚΚΕ προσφέρουν στο «Ριζοσπάστη» 81,50 ευρώ.

* * *

Στη μνήμη της αγαπημένης θείας μου ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, η οποία «έφυγε» από τη ζωή στις 22 Οκτώβρη 2005, και αντί για στεφάνι στον τάφο της, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ ΝΤΕΠΩ Θεσσαλονίκης, 10 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση.

Αντιόπη Ιωσηφίδου

* * *

Φωτ.3

Στη μνήμη του συζύγου μου ΧΡΗΣΤΟΥ ΙΩΣΗΦΙΔΗ, του αδελφού μου ΘΕΜΗ ΜΩΣΑΪΔΗ και του θείου μου ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΜΩΣΑΪΔΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ ΝΤΕΠΩ Θεσσαλονίκης, 30 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Αντιόπη Ιωσηφίδου

* * *

Φωτ.

Πέρασαν 6 μήνες από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο αγωνιστής κομμουνιστής ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ.

Στη μνήμη του, η συντρόφισσά του Γεωργία προσφέρει, μέσω ΚΟΒ Πετρούπολης, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των μελών της οικογένειας του συζύγου μου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΞΕΡΟΒΑΣΙΛΑ, που έχασαν τη ζωή τους στους αγώνες για τα ιδανικά του ΚΚΕ ή υπέφεραν, προσφέρω 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων.

Παναγιώτης Υφαντής
Παναγιώτης Υφαντής
Παναγιώτα Ξεροβάσιλα

* * *

Φωτ.

Στις 17 Νοέμβρη συμπληρώνονται 5 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΜΑΝΩΛΗ ΤΟΥΦΕΚΗ, ο οποίος πέθανε πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Ελένη και τα παιδιά του προσφέρουν για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Οικοδόμων Νέας Ιωνίας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της συντρόφισσάς μου ΣΤΕΛΛΑΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ, προσφέρω 200 ευρώ στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Θεόδωρος Παναγόπουλος, αντιστασιακός, οπαδός του ΚΚΕ

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΦΑΝΗ, τον οποίο σκότωσαν οι φασίστες το Δεκέμβρη του 1944, προσφέρω για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Εικαστικών, 50 ευρώ.

Χρήστος Γιώστου

* * *

Πέρασαν 4 χρόνια από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγαπημένη μας αδελφή ΣΤΑΜΑΤΕΛΑ.

Στη μνήμη της, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Ακαδημίας Πλάτωνος» - Κολωνού.

Σπύρος Γουλουμής

* * *

Φωτ.

Ο καθηγητής και συγγραφέας ΝΙΚΟΣ ΜΠΛΕΤΑΣ, για τη δράση και τις προοδευτικές ιδέες του, φυλακίστηκε και εξορίστηκε στο Μακρονήσι, αλλά παρέμεινε αταλάντευτος αγωνιστής. Θα τον θυμόμαστε πάντα.

Στη μνήμη του λατρευτού και αξέχαστου συζύγου και πατέρα προσφέρουμε 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Λογοτεχνών, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

Κάτια Μπλέτα και τα παιδιά του

* * *

Στη μνήμη του ΑΝΤΩΝΗ ΤΣΟΥΚΙΑ (Τσιτσίνη) σύντροφοι και φίλοι του προσφέρουν 150 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Λευκίμμης, για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στις 26 Οκτώβρη 2005 πέθανε η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης - ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΧΡΥΣΟΥΛΑ Γεροβίτου - ΜΠΑΝΑΚΟΥ, μέλος του ΚΚΕ. Στην Κατοχή εντάχθηκε στο ΕΑΜ στην περιοχή της Αμφιλοχίας. Ως αντάρτισσα του ΕΛΑΣ έλαβε μέρος στη νικηφόρα μάχη της Αμφιλοχίας.

Πέτρος Γιαλής
Πέτρος Γιαλής
Εμεινε πιστή στα ιδανικά του ΚΚΕ έως το τέλος της ζωής της.

Στη μνήμη της και αντί για στεφάνι στον τάφο της, τα αδέλφια της Κατερίνα και Χαράλαμπος Μπατσούλης πρόσφεραν 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Λόφου Αξιωματικών Περιστερίου.


Στέλλα Παναγοπούλου
Στέλλα Παναγοπούλου

Μανώλης Τουφέκης
Μανώλης Τουφέκης

Τάσος Γαλιατσάτος
Τάσος Γαλιατσάτος

Βασιλική Λουκέρη
Βασιλική Λουκέρη

Βαγγέλης Νιοχωρίτης
Βαγγέλης Νιοχωρίτης

Γεράσιμος Γαλιατσάτος
Γεράσιμος Γαλιατσάτος

Νίκος Μπλέτας
Νίκος Μπλέτας

Θεόφιλος Κρήτας
Θεόφιλος Κρήτας

Καρόλα Νικολάου
Καρόλα Νικολάου

Γιάννης Ζαχαριάδης
Γιάννης Ζαχαριάδης

Χρήστος Χριστοδουλάκης
Χρήστος Χριστοδουλάκης

Γιώργος Χιόνος
Γιώργος Χιόνος

Αλέξανδρος Κυριακίδης
Αλέξανδρος Κυριακίδης
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2011-12-24 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2010-12-07 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2007-01-11 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2005-12-24 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2005-12-01 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ(2003-11-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ