Σάββατο 12 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΕΣ ΤΣΕΠΕΣ

ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΣ: «Εχω τρία παιδιά, όλα φοιτητές. Με 400 ευρώ το μήνα από τον ΟΑΕΔ δεν μπορώ να τα συντηρήσω. Δουλεύω τώρα μαζί με έναν γνωστό. Περνάω πατώματα στις οικοδομές. Το μεροκάματο είναι 20 ευρώ, όλα "μαύρα"» (απολυμένος από εργοστάσιο της Κομοτηνής / «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ»).

ΕΞΙΣΩΣΗ: «Δεν είχε απολυθεί. Απλώς ζούσε υπό την απειλή της απόλυσης. Ο ακατανίκητος φόβος της ανεργίας τον έκανε δολοφόνο. Εφτασε να ταυτίζει την εργασία με τη ζωή του. Εργασία τέλος, ζωή τέλος. Μια εξίσωση τραγική, που "λύνεται" σήμερα απ' όλο και περισσότερους απελπισμένους (...) σε μια εποχή όπου επιδιώκεται όσο τίποτα άλλο η μείωση του εργασιακού κόστους (την τελευταία 20ετία έχει μειωθεί κατά 27% ) δε λαμβάνεται υπόψη ότι οι μικρές κοινωνικές "λεπτομέρειες" τελικά στοιχίζουν πολύ ακριβά (...) υπάρχει μια μονόπλευρη ελευθερία. Τίποτα σε βάρος των συμφερόντων της αγοράς, όλα σε βάρος των εργαζομένων» (η Τασούλα Καραϊσκάκη στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΚΕΡΔΗ: «H Allianz, ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός όμιλος της Ευρώπης, ετοιμάζεται να προχωρήσει στην απόλυση έως και 11.000 εργαζομένων (...) τα αποτελέσματα της Allianz για το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους αναμένεται να δείξουν αλματώδη αύξηση των καθαρών κερδών της περίπου κατά 60%, στα 860 εκατομμύρια ευρώ» (η είδηση στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ: «Τα ΜΜΕ τονίζουν ότι η Γαλλία αντιμετωπίζει μια αθέμιτη εκστρατεία παραπληροφόρησης στο εξωτερικό με αφορμή τις ταραχές. Στην πραγματικότητα, η καθημερινή ζωή δεν έχει πληγεί στο Παρίσι και σε όλη τη Γαλλία, παρά τα βίαια επεισόδια και τις καταστροφές που σημειώθηκαν, κυρίως βράδυ, σε υποβαθμισμένες και ευαίσθητες περιφέρειες» (από την ανταπόκριση της Ηρας Φελουκατζή στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ