Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Σε θέση μάχης για τη Συλλογική Σύμβαση

Το πλαίσιο διεκδικήσεων αποφάσισαν οι εργαζόμενοι, στη μαζική τους Γενική Συνέλευση

Τη διεκδίκηση υπογραφής νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ) με αύξηση 10 ευρώ στα ημερομίσθια όλων των ειδικοτήτων αποφάσισε σε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά, στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου. Μπούσουλας για τη διαμόρφωση του αιτήματος των μεταλλεργατών αποτέλεσε το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, για μεροκάματα που θα ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, το αίτημα της αύξησης των 10 ευρώ αφορά στο κατώτατο ημερομίσθιο στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 48 ευρώ, μέχρι και το ανώτατο που είναι στα 72 ευρώ.

Στην εισήγησή του, ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του ταξικού συνδικάτου, σημείωσε πως «η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων και της συλλογικής διαπραγμάτευσης είναι μεγάλη κατάκτηση για την εργατική τάξη και φυσικά και για το συνδικάτο μας».

Στη συνέχεια παρουσίασε το πλαίσιο διεκδίκησης, ενόψει της διαπραγμάτευσης της ΣΣΕ, με κεντρικό αίτημα την αύξηση των 10 ευρώ στα ημερομίσθια όλων των ειδικοτήτων, υπογραμμίζοντας: «Πρώτο και βασικό μέλημά μας είναι η υπογραφή της Σύμβασης με τους δικούς μας όρους. Η Σύμβαση θα είναι μία και θα αφορά όλο το λιμάνι και δε θα γίνει καμιά συζήτηση για όσα έχουμε κερδίσει μέχρι τώρα με τους αγώνες μας. Ο αγώνας αυτός θα έχει πολλές δυσκολίες και απαιτείται η μέγιστη συσπείρωση και μαχητικότητα όλων μας, προκειμένου να έχουμε θετικά αποτελέσματα».

Καταλήγοντας, κάλεσε τους εργαζόμενους να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσους προτείνουν την ταξική συνεργασία και την παραχώρηση ακόμη περισσότερων δικαιωμάτων στο μεγάλο κεφάλαιο, στο όνομα της εξεύρεσης δουλιάς και να συστρατευτούν με τη γραμμή της ταξικής πάλης που πρεσβεύει το ΠΑΜΕ. «Το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που καλεί το ΠΑΜΕ το ερχόμενο Σάββατο στην Αθήνα φιλοδοξούμε να αποτελέσει κορυφαία συγκέντρωση που θα δώσει νέα ώθηση στους ταξικούς αγώνες», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Γενική Συνέλευση έκλεισε με την υπερψήφιση του πλαισίου διεκδίκησης που πρότεινε η πλειοψηφία της διοίκησης του συνδικάτου. Είναι χαρακτηριστικό πως την καταψήφισαν μόνο τα παρευρισκόμενα μέλη της διοίκησης, δηλαδή αυτοί που ανήκουν στη Δημοκρατική Συνεργασία (πρόσκεινται στην ΠΑΣΚΕ) και στην ΑΣΕΚ (πρόσκεινται στην Αυτόνομη Παρέμβαση). Τέλος, εκδόθηκε ψήφισμα συμπαράστασης στον απολυμένο του δισκοπωλείου «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ» στον Πειραιά, η οποία θα εκφραστεί μάλιστα κι έμπρακτα στις απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκινάνε σήμερα, με αίτημα την επαναπρόσληψή του.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ