Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
Χημικά όπλα των Αμερικανών έκαψαν τη Φαλούτζα

Η κτηνωδία των κατοχικών δυνάμεων στο Ιράκ

Το έγκλημα με τα χημικά που δε... βρήκαν οι Αμερικάνοι, αλλά τα χρησιμοποίησαν οι ίδιοι!
Το έγκλημα με τα χημικά που δε... βρήκαν οι Αμερικάνοι, αλλά τα χρησιμοποίησαν οι ίδιοι!
ΡΩΜΗ.--

«Με τον ασύρματο μας ειδοποιούσαν, ότι σε πέντε λεπτά θα γίνει ρίψη λευκού φωσφόρου»... ομολογεί στην τηλεοπτική κάμερα Αμερικανός στρατιώτης που πολέμησε στο Ιράκ και ειδικά στην κατάληψη - ισοπέδωση της Φαλούτζα, ακριβώς ένα χρόνο πριν. Και ο Αμερικανός στρατιώτης συνεχίζει τη φρικιαστική του μαρτυρία... «Με τη ρίψη των βομβών λευκού φωσφόρου αρχίζει η μη αναστρέψιμη βλάβη για τον άνθρωπο. Η ανθρώπινη σάρκα καίγεται κάτω από τα ρούχα μέχρι να φτάσει στο κόκαλο»... «αλλά και με την εισπνοή προκαλούνται αμέσως οιδήματα στους πνεύμονες»...

Οι μαρτυρίες του Αμερικανού στρατιώτη από το σαλόνι του σπιτιού του στο Κολοράντο, αλλά και οι φρικιαστικές εικόνες των κυριολεκτικά λιωμένων ανδρών, γυναικών, ακόμη και μωρών στο ρεπορτάζ ιταλικού τηλεοπτικού καναλιού επιβεβαιώνουν με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο την πανθομολογούμενη χρήση χημικών από τον αμερικανικό στρατό στο Ιράκ. Οχι μόνο βόμβες φωσφόρου αλλά και ναπάλμ, προκειμένου να κάμψουν την αντίσταση των ανταρτών στη Φαλούτζα. Μάλιστα, ο παρουσιαστής του τηλεοπτικού καναλιού RAI προειδοποίησε τους τηλεθεατές για το σκληρό θέαμα που θα ακολουθούσε.

Ο λευκός φώσφορος είναι από τις ουσίες που προκαλούν οδυνηρά χημικά εγκαύματα. Περιέχεται στις εμπρηστικές βόμβες, είναι λιποδιαλυτός και εισχωρεί βαθιά μέσα στους ιστούς, αρχίζει να κάνει καύση σε μια θερμοκρασία 1.300 βαθμών Κελσίου, μόνο όταν έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο που περιέχεται στην ατμόσφαιρα. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, ο λευκός φώσφορος είχε χρησιμοποιηθεί από τις αμερικανικές δυνάμεις κατά του Ιράκ και στον πόλεμο του Κόλπου το 1991. Ενώ ο πρώτος «δοκιμαστής» ήταν ο Βρετανός σερ Αρθουρ Χάρις, ο οποίος διέταξε τη χρήση του κατά Ιρακινών και Κούρδων στο Ιράκ κατά τη δεκαετία του '20 «ως πολύ χρήσιμα και αποδοτικά χημικά» εργαστήρια, ενώ κατόπιν, ως επικεφαλής της διοίκησης των βομβαρδιστικών των Βρετανικών Βασιλικών Ενόπλων Δυνάμεων, διέταξε τη χρήση τους και στο βομβαρδισμό της Δρέσδης κατά τη διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.

Εννοείται όπως και στο παρελθόν, Πεντάγωνο και αμερικανικές κατοχικές δυνάμεις διέψευσαν την είδηση και έκαναν λόγο για προσπάθεια παραπληροφόρησης. Αναλόγως είχαν πράξει και όταν η Φαλούτζα μεταβλήθηκε εντός ολίγων ημερών σε ένα νεκροτομείο και η «Ουάσιγκτον Ποστ» δημοσίευε ότι ο αμερικανικός στρατός χρησιμοποίησε χημικά όπλα κατά τη μεγάλη επίθεση που ονομάστηκε «Μεγάλη χαραυγή». Και τότε η αμερικάνικη εφημερίδα, ανέφερε ότι το πυροβολικό έριξε οβίδες με λευκό φώσφορο εναντίον των 300.000 κατοίκων της πόλης. Με τον τρόπο αυτό δημιουργήθηκε ένα τείχος πυρός, που δεν ήταν δυνατόν να σβηστεί με νερό. Ο νοσοκομειακός γιατρός Καμάλ Χαντίθι (Hadeethi) είχε δηλώσει στην «Ουάσινγκτον Ποστ»: «Είδα αναρίθμητους νεκρούς με βαριά εγκαύματα. Μερικά πτώματα είχαν λιώσει». Ενώ οι κάτοικοι της Φαλούτζα μιλούσαν για τη φρίκη: «Στην περιοχή Ντσολάν γέμισαν οι δρόμοι με κρατήρες, παντού υπήρχαν πτώματα. Στους εξωτερικούς τοίχους των σπιτιών ήταν κολλημένα κομμάτια από σάρκες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλει τις ΗΠΑ για χρήση βομβών λευκού φωσφόρου(2017-08-08 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τις βόμβες λευκού φωσφόρου στη Γάζα(2009-01-21 00:00:00.0)
Προκλητικό το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο(2006-01-31 00:00:00.0)
Νέες «ύποπτες» πολύνεκρες επιθέσεις(2005-11-19 00:00:00.0)
Νέο κύμα αντικατοχικών επιθέσεων(2003-12-30 00:00:00.0)
Εξαρση αντικατοχικών επιθέσεων(2003-10-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ