Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλλο ένα δράμα προσφύγων

Στοιβαγμένους στο χώρο αποσκευών τουριστικού λεωφορείου εντόπισαν 31 Πακιστανούς οικονομικούς μετανάστες, άνδρες του Τμήματος Συνοροφυλάκων Γόννων Λάρισας, στην Εθνική Οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στα διόδια του Μοσχοχωρίου. Οι 31 Πακιστανοί, για τους οποίους θα κινηθεί η διαδικασία της απέλασης, κρατούνται στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας.

Οι συνοροφύλακες εντόπισαν το πούλμαν προχτές τα ξημερώματα, αφού το είδαν να κινείται ύποπτα σε παράδρομο της Νίκαιας που βρίσκεται παράλληλα της Εθνικής Οδού, με μοναδικό επιβάτη τον οδηγό. Στη συνέχεια, έγινε η καταδίωξη και το σταμάτησαν για λεπτομερή έλεγχο, οπότε και εντοπίστηκαν οι ταλαιπωρημένοι, από το μεγάλο ταξίδι μέσα στις μπαγκαζιέρες του λεωφορείου, Πακιστανοί.

Οπως έγινε γνωστό, οι Πακιστανοί μετανάστες με κλειστά φορτηγά είχαν διασχίσει το Πακιστάν, το Ιράν και την Τουρκία, κάπου σε άγνωστο σημείο, προφανώς, κοντά στα σύνορα, παρελήφθησαν από τον Ροδίτη οδηγό του πούλμαν που θα τους μετέφερε στην Αθήνα. Τα χρήματα θα δίνονταν στους επίδοξους δουλέμπορους, μετά την άφιξη στην Αθήνα και το ποσό που είχε συμφωνηθεί ήταν 4.000 ευρώ για κάθε μετανάστη. Ο οδηγός του λεωφορείου οδηγήθηκε χτες στον ανακριτή.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ