Τρίτη 8 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΜΕ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Πλατύ προσκλητήριο αγώνα

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ έδωσε χτες συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση και τους στόχους του Πανελλαδικού Συλλαλητηρίου

Αποψη από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Αποψη από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους, στους άνεργους και τους νέους να δώσουν μαζικό «παρών» στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που με κεντρικό σύνθημα «Λαϊκή Συσπείρωση για την εργατική αντεπίθεση» διοργανώνεται το Σάββατο στην Αθήνα, απηύθυνε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ. Στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χτες στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ, τα στελέχη του ΠΑΜΕ παρουσίασαν το διεκδικητικό πλαίσιο για το 2006, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι με το Συλλαλητήριο αυτό δίνεται καθολική μαχητική και πολύπλευρη απάντηση στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης και τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου. Είναι βήμα διεκδίκησης και πάλης για όλα τα λαϊκά στρώματα της φτωχής αγροτιάς, των αυτοαπασχολούμενων και των οικονομικών μεταναστών.

Εξηγώντας τους λόγους που κάνουν επίκαιρη την αγωνιστική πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ και επιτακτική τη συμμετοχή των εργαζομένων σ' αυτή, ο Γ. Μαυρίκος σημείωσε ότι η επίθεση του μεγάλου κεφαλαίου δεν είναι προσωρινή, έχει βάθος και πλάτος. Στο στόχαστρο μπαίνει όλο το πλέγμα των εργατικών συμφερόντων και δικαιωμάτων. Το μεροκάματο, οι συλλογικές συμβάσεις, η Κοινωνική Ασφάλιση, ο χρόνος εργασίας με τη «διευθέτηση», το εργατικό εισόδημα, η σταθερή εργασία. Αυτός ο αγώνας που δίνεται σήμερα, έχει την αξία του και για το αύριο. Για τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης. «Για να μη διαβάζουν οι νέοι από τα βιβλία της ιστορίας ότι κάποτε οι πατεράδες τους είχαν οχτάωρο και συλλογικές συμβάσεις..!»

Αποκούμπι για κάθε εργάτη


Και σ' αυτή την επίθεση που ξεδιπλώνεται δεν μπορούν να απαντήσουν οι ηγεσίες σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, γιατί οι επιλογές τους βρίσκονται σε συμπόρευση και ταύτιση με την Ευρωπαϊκή Ενωση και το μεγάλο κεφάλαιο.

Μονάχα το ΠΑΜΕ, υπογράμμισε ο συνδικαλιστής «έχει και την αξιοπιστία και τη θέληση να συσπειρώνει τους εργάτες με βάση τα ταξικά τους συμφέροντα. Γιατί το ΠΑΜΕ τοποθετείται και δρα ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην κυβέρνηση και όχι όπως κάνει ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός στη ΓΣΕΕ. Γιατί το ΠΑΜΕ καθορίζει τις διεκδικήσεις του με βάση τις πραγματικές ανάγκες των μισθωτών και όχι όπως η ΓΣΕΕ που τις προσαρμόζει στον Προκρούστη των απαιτήσεων της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας. Οπως, δηλαδή, προστάζουν η Ευρωπαϊκή Ενωση και οι βιομήχανοι».

Ταυτόχρονα, το συλλαλητήριο αυτό, σημείωσαν τα στελέχη του ΠΑΜΕ, αποτελεί πρόκριμα και για τα επόμενα βήματα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Για την πάλη που πρέπει να οργανωθεί μπροστά στις νέες κλαδικές συμβάσεις, στην υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης που βάλλεται πανταχόθεν, και για τη μαζικοποίηση των συνδικάτων. Αλλά και για την προοπτική του κινήματος της εργατικής τάξης. Γιατί, όπως σημείωσε ο Γ.Μαυρίκος, «Μέσα από την πάλη για το μεροκάματο, παλεύουμε να βάλουμε φραγμό στο εκμεταλλευτικό σύστημα, να πάρει η εργατική τάξη τις τύχες στα χέρια της».

Εξορμήσεις - περιοδείες

Απόφαση συμμετοχής στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο πήρε και το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων στην εταιρία «Αφοί Κωνσταντακάτου». Μέχρι και το Σάββατο, οι περιοδείες συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στην Αθήνα συνεχίζονται και κλιμακώνονται στους παρακάτω - μεταξύ άλλων - χώρους:

Σήμερα Τρίτη 8/11, στο ΤΕΕ Ν. Ιωνίας, στα γραφεία της ΔΕΠΑ, στην ΕΥΔΑΠ της Σούδας, στη ΔΕΗ της οδού Αριστείδου, Συγγρού, στο Περιστέρι, στη Ροσινιόλ, στη Φιλοθέη και την Κηφισιά, στους εργάτες των Δήμων Ν. Σμύρνης, Ταύρου και Ζωγράφου, στο «Πράκτικερ» του Ταύρου, στη «Λάντα», στη «Σιτροέν» και τη «Σκόντα», στα εργοστάσια «Κραντεξ», «Καούσης», «Σκλάβος», στη «Σελ», στην «ICC» και την «Ιντερσις», στη «Σιβιτανίδειο» και το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας των ΤΕΙ. Την Τετάρτη 9/11, στο «Πράκτικερ» του Ελληνικού, στα εργοστάσια «Σβάμπε», «Ζωγομετάλ», «Ψαλίδας» και «Βικτώρια». Την Πέμπτη 10/11, στο «Πράκτικερ» στη Μεταμόρφωση.

Συνδικαλιστές της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ θα περιοδεύσουν τις επόμενες μέρες σε μια σειρά νέους χώρους δουλιάς και συγκεκριμένα:

  • Σήμερα Τρίτη 8/11 στην «ΟΤΕΝΕΤ», στη «ΣΙΓΚΙΟΥΛΑΡ» και στη «ΦΙΝΤΡΑΣΤ».
  • Την Τετάρτη 9/11 στην «ΕΤΖΙΑΝ» (AEGEAN), στην «ΚΟΣΜΟΤΕ», στην «ΙΝΦΟΚΟΥΕΣΤ», στην «ΚΙΟΥ ΦΟΝ» (Q-PHONE) και στην «ΤΕΛΕΠΑΣΠΟΡΤ».
  • Την Παρασκευή 11/11 στην «ΤΕΛΛΑΣ».

Παράλληλα, διοργανώνονται οι παρακάτω πικετοφορίες στους δήμους της Αθήνας:

  • Σήμερα Τρίτη 8/11 στο Μετρό της Πανόρμου (6.30 μ.μ.), στο Παγκράτι (6 μ.μ.), στη Γούβα (6 μ.μ.), στο Νέο Κόσμο (6 μ.μ.), στην πλατεία Αμερικής (6.30 μ.μ.), στα Πετράλωνα (6.30 μ.μ.), στα Σεπόλια (6.30 μ.μ.), στον Κολωνό (6.30 μ.μ.) και στα εμπορικά κέντρα στο Μαρούσι, στο Γαλάτσι, στο Χολαργό, στο Ιλιον, στην πλατεία Ταπητουργείου στο Βύρωνα και στην Αγ. Παρασκευή (6.30 μ.μ.).
  • Την Πέμπτη 10/11 στο εμπορικό κέντρο της Νέας Ιωνίας (6.30 μ.μ.), στου Ζωγράφου (6.30 μ.μ.), στην πλατεία Κύπρου, στην Καλλιθέα και τη Ν. Σμύρνη (6.30 μ.μ.).

Σήμερα, εξάλλου, στη Θεσσαλονίκη ο Σύλλογος Φοιτητών Ψυχολογικού του ΑΠΘ διοργανώνει συζήτηση με θέμα «Ισχυρός Σύλλογος στο πλευρό του εργατικού κινήματος», στις 6 μ.μ. στο Αμφιθέατρο της Σχολής. Θα μιλήσει ο Γ. Νοτάκης εκ μέρους του ΠΑΜΕ και εκπρόσωποι του Συλλόγου του Τμήματος.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ