Τρίτη 8 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΟ «ΜΕΤΡΟΠΟΛΙΣ» ΠΕΙΡΑΙΑ
Η απόλυση δε θα περάσει

Απεργιακές κινητοποιήσεις από αύριο

Την κήρυξη 24ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων στο κατάστημα «Μετρόπολις» στον Πειραιά, από αύριο Τετάρτη 9 Νοέμβρη, αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων, μετά την τρομοκρατική απόλυση εργαζομένου. Η απόλυση ανακοινώθηκε μια μέρα μετά την παράσταση διαμαρτυρίας του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ την περασμένη Πέμπτη στο κατάστημα της εταιρίας.

Κεντρικό αίτημα της απεργιακής κινητοποίησης αποτελεί η άμεση επαναπρόσληψη του εργαζόμενου, του οποίου η απόλυση σημειώθηκε αμέσως μόλις ανακοινώθηκε πως θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Μάλιστα, στην εξώδικη πρόσκληση που απέστειλε η εργοδοσία, έφτασε στο σημείο να απειλήσει ευθέως - απαιτώντας αποζημιώσεις - τόσο τον εργαζόμενο όσο και τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, τους οποίους αποκαλεί «συνεργούς», για την πρόσφατη παράσταση διαμαρτυρίας (!). Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρία: «Σας δηλώνουμε ότι επιφυλασσόμαστε ρητά παντός δικαιώματός μας και ιδία του δικαιώματός μας να απαιτήσουμε αποζημίωση σε βάρος σας και εις βάρος των συνεργών σας για την πλήρη αποκατάστασή μας από την εκτεθείσα συμπεριφορά σας και την προκληθείσα ανεπανόρθωτη ηθική βλάβη της εταιρίας μας».

Επιπρόσθετα, ενώ το εξώδικο αναφέρει πως η απόλυση έγινε την Πέμπτη 3 Νοέμβρη, η διεύθυνση του καταστήματος τον ενημέρωσε να προσέλθει στη δουλιά και την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 4 Νοέμβρη, όπως κι έγινε.

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στην οποία προχώρησαν εκ νέου χτες το βράδυ μέλη και στελέχη του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων, ξεκαθάρισαν στους υπεύθυνους του καταστήματος πως οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα λήξουν μόνο μετά την επαναπρόσληψη του απολυμένου συναδέλφου τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ