Τρίτη 8 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΣΟΦΤΕΞ»
Κλιμακώνουν αταλάντευτα

Σε ρότα κλιμάκωσης του αγώνα κινούνται σταθερά οι εργαζόμενοι της «ΣΟΦΤΕΞ», παρά τις προσπάθειες της εργοδοσίας να τους τρομοκρατήσει. Η καθολική συμμετοχή στη χτεσινή 24ωρη απεργία του εργοστασιακού σωματείου, διαμήνυσε ακόμα μια φορά την αποφασιστικότητά τους να παλέψουν για να «μείνουν στα χαρτιά» τα αντεργατικά σχέδια της εταιρίας για την απόλυση 30 ακόμα συναδέλφων τους.

Το πρωί, οι εργάτες πραγματοποίησαν δυναμική συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της «ΜΠΟΛΤΟΝ ΓΚΡΟΥΠ» στο Φάληρο, καταδικάζοντας τις απολύσεις και τον εργασιακό Μεσαίωνα που τους επιφυλάσσει η ιδιοκτήτρια εταιρία, με την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων κτλ.

Σήμερα, προχωρούν σε νέα στάση εργασίας στο τέλος κάθε βάρδιας, απαιτώντας μεταξύ άλλων την άμεση επαναπρόσληψη των τεσσάρων συναδέλφων που η εργοδοσία ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι πετά στο δρόμο. Οι απολύσεις ανακοινώθηκαν σε μια προσπάθεια να αποσπάσει εκβιαστικά τις «εθελούσιες εξόδους» που προωθεί. Οι εργάτες, όχι μόνο απορρίπτουν κατηγορηματικά την εξαγορά της αντίστασής τους, αλλά και δηλώνουν ότι θα προσέρχονται κανονικά στο εργοστάσιο μαζί με τους τέσσερις συναδέλφους τους.

Αύριο Τετάρτη, 9 Νοέμβρη, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε νέα Γενική Συνέλευση για να σχεδιάσουν την κλιμάκωση του αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ