Τρίτη 8 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Προκλητική και τρομοκρατική καθαίρεση

Επιχειρούν να στείλουν στους εργαζόμενους το μήνυμα ότι «όποιος διαμαρτύρεται θα τιμωρείται»

Με τη λογική ότι όποιος δε συμφωνεί με τα όσα γίνονται στο Νοσοκομείο είναι «αντίπαλος» και τιμωρείται, η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου και η Νοσηλευτική Διεύθυνση αποφάσισαν να τιμωρήσουν την προϊσταμένη της Ψυχιατρικής Κλινικής, καθαιρώντας την, επειδή με έγγραφο του νοσηλευτικού προσωπικού επισήμαινε τα σοβαρά προβλήματα που προέκυψαν από τη λειτουργία της Μονάδας Οξέων Περιστατικών.

Το έγγραφο αυτό κοινοποιήθηκε από την προϊσταμένη του Τμήματος στη Διοίκηση, στις υπηρεσίες του νοσοκομείου και στο σωματείο. Στην άρνησή της, παρά τις πιέσεις και τις απειλές της Διοίκησης, να το αποσύρει, προχώρησαν στην απαλλαγή της προϊσταμένης από τα καθήκοντά της.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ», με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει την απόφαση αυτή, σημειώνοντας ότι αποτελεί μήνυμα τρομοκρατίας προς όλους τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο, στη λογική ότι αν τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν και να κοινοποιήσουν τα προβλήματά τους ή τις απόψεις τους θα τιμωρηθούν. Και προστίθεται: «Εδώ και μήνες, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου βιώνουμε διαρκώς μια πολιτική τρομοκρατίας, εκφοβισμού, συκοφάντησης και απαξίωσης από τη διοίκηση του Νοσοκομείου, τη ΔΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας. Η λογική τους είναι ότι όποιος δε συμφωνεί με την πολιτική τους είναι αντίπαλος και τιμωρείται. Ολοι μαζί οι εργαζόμενοι είμαστε ύποπτοι, σύμφωνα με χαλκευμένες πληροφορίες της διοίκησης προς τα μέσα ενημέρωσης για την κλοπή πετρελαίου, ιατρικού εξοπλισμού, φαρμακευτικού υλικού, ειδών υγιεινής και λοιπών αντικειμένων, λες και την πανάκριβη σύμβαση φύλαξης του νοσοκομείου με την ιδιωτική εταιρία την υπέγραψαν και την ανανέωσαν Αρειανοί. Επιτρέπουν να κατασυκοφαντείται το νοσοκομείο και οι εργαζόμενοί του».

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ» καλεί τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΔΣ του Νοσοκομείου να πάρει δημόσια θέση για όλα αυτά και επιπλέον να απαντήσει στα δημοσιεύματα που τον φέρνουν να έχει ψηφίσει «λευκό» στο θέμα της προϊσταμένης της Ψυχιατρικής Κλινικής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ