Τρίτη 8 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
32η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
Μαζικοί φορείς ετοιμάζουν τις εκδηλώσεις τους

Αγωνιστικό κάλεσμα του Συντονιστικού των Μαθητών προς τα σχολεία

Σε λιγότερο από δέκα μέρες είναι η επέτειος του ηρωικού ξεσηκωμού του Νοέμβρη του 1973, η επέτειος του Πολυτεχνείου, που, 32 χρόνια μετά, συνεχίζει όχι μόνο να συγκινεί, αλλά και να εμπνέει τους αγώνες του λαού και της νεολαίας, να φωτίζει με τα ίδια αδικαίωτα αιτήματα τους σύγχρονους αγώνες.

Ηδη, μαζικοί φορείς, σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων, μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών, συζητούν και σχεδιάζουν σχετικές εκδηλώσεις για το γιορτασμό της επετείου.

Για σήμερα και τις επόμενες μέρες, έχουν οριστεί γενικές συνελεύσεις στη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητικών συλλόγων σε όλη την Ελλάδα, με θέμα τον αγωνιστικό γιορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, ενώ ήδη έχει πάρει απόφαση συμμετοχής στον καθιερωμένο τριήμερο γιορτασμό της Αθήνας ο Σύλλογος Φοιτητών Παντείου.

Εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα και συμμετοχή στον τριήμερο γιορτασμό της Αθήνας έχει αποφασίσει και η Ομοσπονδία των Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ).

Οι μαθητές

Κάλεσμα προς τα σχολεία και τους μαθητές της Αθήνας απευθύνει και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ), για να καταθέσουν στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου και να συμμετέχουν μαζικά στη μεγάλη Πορεία, στην αμερικάνικη Πρεσβεία, την Πέμπτη 17 Νοέμβρη.

Το κάλεσμα του ΣΑΣΑ αναπαράγει την ανακοίνωση των μαθητών, που το Νοέμβρη του 1973 βρέθηκαν μέσα στο Πολυτεχνείο:

«...Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός μαθητών εδώ μέσα από όλα τα σχολεία της Αθήνας, που διαδηλώνουν μαζί με τα αδέλφια τους εργάτες και τους φοιτητές τις απόψεις μας για ό,τι μας αφορά... Εξω ο φασισμός από την Ελλάδα. Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία. Οσοι μαθητές κυκλοφορείτε αυτή τη στιγμή γύρω από το Πολυτεχνείο σε όλη την περιοχή, αλλά και όλη την Αθήνα ενωθείτε μαζί μας. Αφήστε για σήμερα όλοι τα σχολεία σας και ελάτε να προσφέρουμε όλοι όσα μπορούμε για τον αγώνα που κάνουν προχθές, χθες και σήμερα όλοι οι Ελληνες, ώσπου να φτάσουμε στην τελική νίκη... Γενική αποχή από τα Γυμνάσια. Ολοι ενωμένοι. Ολοι οι μαθητές της Αθήνας μαζί με το λαό».

32 χρόνια μετά, «συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο», επισημαίνει το ΣΑΣΑ. «Οσο τα αιτήματα του Πολυτεχνείου παραμένουν επίκαιρα και δεν έχουν εκπληρωθεί, τόσο ο δικός μας αγώνας πρέπει να συνεχιστεί. Στην ίδια κατεύθυνση», τονίζει.

Κι αφού υπογραμμίζει ότι η ανεργία φουντώνει, το σχολείο που έχουμε δε μας κάνει, το σχολείο που μας ετοιμάζουν είναι χειρότερο, τα δικαιώματά μας χτυπιούνται, οι κάμερες μας παρακολουθούν, δεκάδες συμμαθητές μας σύρονται ακόμα στα δικαστήρια, επειδή συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις, όπου παρεμβαίνουν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ μυρίζει πόλεμος... Καλεί τους μαθητές και σήμερα να ακολουθήσουν το δρόμο που πορεύτηκαν και οι τιμώμενοι αγωνιστές - μαθητές το Νοέμβρη του 1973.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ