Τρίτη 8 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΜΕ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Στο φουλ οι μηχανές

Για να φτάσει παντού το κάλεσμα αντίστασης του ΠΑΜΕ, μέχρι και την τελευταία μέρα

Λίγες μέρες πριν από το Πανελλαδικό Συλλαλητήριο, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στη Βορειοδυτική Ελλάδα «πατάνε γκάζι». Στα Γιάννενα οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, ολοκληρώνοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα περιοδειών σε ΒΙΠΕ, ΧΗΤΟ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΔΩΔΩΝΗ, ΝΙΤΣΙΑΚΟ και άλλους εργασιακούς χώρους, αυτή τη βδομάδα εξορμούν στις δημόσιες υπηρεσίες και τις τράπεζες. Από τις περιοδείες και εξορμήσεις, εκφράστηκε η έντονη αγανάκτηση των εργαζομένων για την αντιλαϊκή πολιτική, η οποία συρρικνώνει τα εισοδήματά τους, οδηγεί στην κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στην ακρίβεια και στην ανεργία (στον ΝΙΤΣΙΑΚΟ, όπως σημείωσαν εργαζόμενοι σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, απολύθηκαν εργαζόμενοι, πληρώνοντας το μάρμαρο της πτώσης της παραγωγής).

Απόφαση συμμετοχής έχουν λάβει δίπλα στα σωματεία των εργαζομένων και οι σχολές Φυσικού, Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών Τέχνης, Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικού, Ψυχολογίας και οι Επιτροπές Αγώνα Μαθηματικού και Οικονομικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Απόφαση έχει πάρει και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.

Στην Πρέβεζα, όπου η ανεργία αγγίζει το 18%, όπως σημειώνουν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, προβάλλει ακόμη περισσότερο και πιο επιτακτικά η ανάγκη για μαζική συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο. Οι δυνάμεις της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν το προηγούμενο διάστημα συγκέντρωση καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής στην πόλη και εξορμήσεις στο νοσοκομείο, στην αγορά, στα γιαπιά, στις δημόσιες υπηρεσίες. Τις επόμενες μέρες, θα επαναλάβουν τις περιοδείες, ώστε το αγωνιστικό κάλεσμα να αγκαλιάσει κάθε εργαζόμενο.

Στο Αγρίνιο, το Εργατικό Κέντρο απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο, ενώ αντίστοιχες αποφάσεις συμμετοχής έχουν λάβει τα Σωματεία Οικοδόμων, Ιματισμού, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Συνταξιούχων. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και τις τελευταίες μέρες που απομένουν θα προβούν σε καθημερινές εξορμήσεις και περιοδείες σε εργασιακούς χώρους.

Αντίστοιχα, στην Κέρκυρα τα Σωματεία Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Λογιστών έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, έχοντας υλοποιήσει περιοδείες κατά κύριο λόγο στα εμπορικά καταστήματα και στους ξενοδοχοϋπάλληλους, ηχούν το τελευταίο σάλπισμα πριν από το μεγάλο Συλλαλητήριο στους εργαζόμενους σε ΚΩΤΣΟΒΟΛΟ, ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ, ΤΖΑΜΠΟ, ΔΗΜΗΤΡΑ.

Στη Θεσπρωτία και στη Λευκάδα, οι αποφάσεις των αντίστοιχων Εργατικών Κέντρων προστίθενται στην κλιμάκωση των περιοδειών και εξορμήσεων, που θα πραγματοποιηθούν τις μέρες που απομένουν μέχρι το Σάββατο 12 Νοέμβρη.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ