Κυριακή 6 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ
Συνεχίζουμε αξιοποιώντας τη θετική πείρα

Οι τεράστιες δυνατότητες των Κομματικών Οργανώσεων αναδεικνύονται από την πρώτη εβδομάδα της Οικονομικής Εξόρμησης

Θετικό και ελπιδοφόρο κρίνεται το αποτέλεσμα της πρώτης βδομάδας της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης από την Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ. Το 20% του πλάνου, που καλύφτηκε την πρώτη μέρα, είναι θετικό, καθώς το πλάνο της Οργάνωσης είναι κατά 50% αυξημένο σε σχέση με άλλες οικονομικές εξορμήσεις.

Οι τεράστιες δυνατότητες των οργανώσεων της ΚΟΑ να υπερκαλύψουν τα πλάνα τους επιβεβαιώνονται από τα αποτελέσματα αρκετών Αχτίδων, που την πρώτη μέρα της Εξόρμησης ξεπέρασαν το 25% του πλάνου τους. Οι πρώτες Αχτίδες στην ΚΟΑ είναι η Αχτίδα Βορειοδυτικών Συνοικιών με 32,31%, η Αχτίδα Βορειοανατολικών Συνοικιών με 29,9%, η Αχτίδα Χρηματοπιστωτικού με 26,89%, η Αχτίδα Υπηρεσιών με 25,6%, η Αχτίδα Βιομηχανίας με 25,54%, η Αχτίδα Βόρειων Συνοικιών με 25,25% και η Αχτίδα 5ου-6ου Διαμερίσματος με 25,14%.

Το ελπιδοφόρο πρώτο κλείσιμο της ΚΟΑ αναδεικνύει τις δυνατότητες που η οργάνωση πρέπει να αξιοποιήσει, να ανοιχτεί πλατιά στο λαό, να καλέσει ακόμα περισσότερους φίλους και οπαδούς στη μάχη και να εντείνει τους ρυθμούς της δουλιάς για την επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης. Εδαφος υπάρχει, καθώς ακόμα και άνεργοι, απολυμένοι ή απλήρωτοι εργαζόμενοι έχουν τη διάθεση να ενισχύσουν οικονομικά το ΚΚΕ, με τα λίγα που μπορούν να διαθέσουν.

Ενδεικτική των δυνατοτήτων είναι η πείρα της Αχτίδας Βιομηχανίας, που κάλυψε το 25,54% του πλάνου της. Σε αυτό συνέβαλε σε μεγάλο βαθμό η ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή οπαδών και φίλων του Κόμματος στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης, καθώς και το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κομματικών μελών είχε έγκαιρα προμηθευτεί τα κουπόνια και είχε σχεδιάσει τη δράση.

Ο Γιάννης Τόλιος, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ και γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Βιομηχανίας, μιλώντας στο «Ρ», επισήμανε την τεράστια συμβολή των κομμουνιστών συνδικαλιστών στη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης. Η πείρα της Αχτίδας Βιομηχανίας δείχνει ότι οι συνδικαλιστές, που έχουν μπει στην πρωτοπορία των αγώνων των εργαζομένων με το ΠΑΜΕ, ανοίγουν ακόμα περισσότερους δρόμους στην οικονομική δουλιά. Το παράδειγμα που αναφέρει ο Γ. Τόλιος μιλάει μόνο του: «Ενας μόνο συνδικαλιστής στο χώρο των τροφίμων, σε μια μέρα, απευθυνόμενος πλατιά στους εργαζομένους έκοψε κουπόνια αξίας 800 ευρώ».

Πλούσια είναι και η εμπειρία της Αχτίδας Υπηρεσιών της ΚΟΑ, που έπιασε το 25,60% του πλάνου της, έχοντας στο πλευρό της στη μάχη αυτή πολλούς οπαδούς και φίλους του Κόμματος. Οπως λέει στο «Ρ» η Χριστίνα Τσεντούρου, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ και γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής, είναι δείγμα του κύρους του ΚΚΕ τα αποτελέσματα από τους χώρους δουλιάς, όπου οι κομμουνιστές πρωτοστάτησαν στους αγώνες των εργαζομένων. Ηδη, την πρώτη μέρα της οικονομικής εξόρμησης είχαν συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ 102 ξενοδοχοϋπάλληλοι, χωρίς να έχει η οργάνωση ακόμα απευθυνθεί σε όλα τα ξενοδοχεία. Μεγάλο μέρος του πλάνου καλύφτηκε στο χώρο του επισιτισμού, σε συνδυασμό με την εξόρμηση του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη».

Η ζωντανή πείρα των οργανώσεων που κάλυψαν μεγάλο ποσοστό του πλάνου τους από την πρώτη μέρα αναδεικνύει τη σημασία της συμμετοχής του συνόλου του δυναμικού του Κόμματος και της ΚΝΕ, αλλά και τη συνεισφορά οπαδών και φίλων του ΚΚΕ. Η μαζική ένταξη στη μάχη συμβάλλει αποφασιστικά στο πλατύτερο άνοιγμα στο λαό, γεγονός που φέρνει πιο κοντά το στόχο να ενισχύσει το ΚΚΕ οικονομικά πλήθος λαού, με λίγα χρήματα ο καθένας.

Η άμιλλα μεταξύ των Αχτιδικών οργανώσεων της ΚΟΑ έχει ξεκινήσει, ενώ, ενόψει και του δεύτερου αυριανού κλεισίματος, η ΚΟΑ συνδυάζει την πανεξόρμηση με το πολιτικό ντοκουμέντο της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης για τη Νεολαία, που δημοσιεύεται σήμερα με τον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», με τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης. Η πανεξόρμηση με την Απόφαση της Συνδιάσκεψης θα συνεχιστεί και αύριο στους χώρους δουλιάς, προκειμένου να φτάσει πλατιά το πολιτικό ντοκουμέντο και να γίνει ταυτόχρονα ένα πλατύ άνοιγμα με τα κουπόνια της οικονομικής ενίσχυσης.

Αλλωστε, ο συνδυασμός της οικονομικής δουλιάς με την καθημερινή πάλη, η ένταξη της Οικονομικής Εξόρμησης στην πολιτική δουλιά των κομμουνιστών είναι καθοριστικός παράγοντας. Οι συνθήκες για το λαό, όπως διαμορφώνονται κάτω από τα αλλεπάλληλα αντιλαϊκά χτυπήματα της κυβέρνησης της ΝΔ, με τη συνεργασία του ΠΑΣΟΚ και τη συναίνεση του ΣΥΝ, ανεβάζουν τον πήχη των απαιτήσεων για το ΚΚΕ, για όλα τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος να απευθυνθούν, να ενημερώσουν και να καλέσουν το λαό στον αγώνα για τα δικαιώματά του. Να καλέσουν το λαό να συμμετάσχει στους αγώνες και να ενισχύσει οικονομικά το ΚΚΕ.

Ιδιαίτερα ενόψει του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στις 12 Νοέμβρη, η Οικονομική Εξόρμηση εντάσσεται στη δουλιά για την επιτυχία του συλλαλητηρίου, αναδεικνύοντας ότι μαζί με το συμφέρον που έχει ο λαός από την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, έχει μεγάλο συμφέρον να δυναμώσει τον ταξικό αγώνα και με τη δική του φωνή.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στοχευμένη δουλειά στην τελική ευθεία (2012-12-18 00:00:00.0)
Στο 107,73% η τελική κάλυψη του πλάνου (2011-01-27 00:00:00.0)
Αισιόδοξα, μαζικά στη μάχη της υπερκάλυψης (2005-12-15 00:00:00.0)
Με αποφασιστικότητα να ανοιχτούμε πλατιά στο λαό (2005-11-18 00:00:00.0)
Παγκινητοποίηση μελών και φίλων για την επιτυχία (2003-11-08 00:00:00.0)
Δυναμικά στην τέταρτη βδομάδα (1997-11-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org