Κυριακή 6 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΑΜΕ 12 ΝΟΕΜΒΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
Μαζική λαϊκή απάντηση

Οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι ΚΝίτες και οι ΚΝίτισσες, οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, με ευθύνη και αποφασιστικότητα να εξαντλήσουμε μέχρι τελευταία στιγμή όλες τις δυνατότητες για την επιτυχία του συλλαλητηρίου στις 12 Νοέμβρη. Ωστε το συλλαλητήριο που οργανώνει το ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή εκατοντάδων συνδικάτων και άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος, να γίνει μια μεγάλη λαϊκή κινητοποίηση, σημαντική παρέμβαση στις εξελίξεις, όπου χιλιάδες λαού θα εκφράσουν μαζικά την αντίθεσή τους στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Θα αντιταχθούν στα αντιλαϊκά μέτρα, στην επίθεση και τους σχεδιασμούς του μεγάλου κεφαλαίου και θα διεκδικήσουν πλήρη - σταθερή εργασία, ουσιαστική προστασία των ανέργων, κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ, κατώτερη σύνταξη 1.050 ευρώ, αποκλειστικά δημόσια - δωρεάν Παιδεία και Υγεία και τα άλλα αιτήματα που ανταποκρίνονται στα συμφέροντα και στις ανάγκες της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.

Υπόθεση όλων

Σ' αυτό τον αγώνα έχει τη δική του θέση ο κάθε εργαζόμενος που προβληματίζεται για το πού πάνε τα πράγματα, που ζει την όξυνση των προβλημάτων της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.

Σ' αυτό τον αγώνα πρέπει να πάρουν τη θέση τους οι άνεργοι, οι υποαπασχολούμενοι, οι απολυμένοι, που έχασαν τη δουλιά τους και βρέθηκαν στο δρόμο.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες, που βιώνουν την εκμετάλλευση, την εντατικοποίηση της δουλιάς, την εργοδοτική τρομοκρατία, την ακρίβεια και τη λιτότητα, την εμπορευματοποίηση της Παιδείας και της Υγείας.

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στο Δημόσιο, στις πρώην ΔΕΚΟ, που είναι απέναντι στις νέες αντιδραστικές αλλαγές, οι οποίες χτυπάνε τα δικαιώματά τους και διαμορφώνουν ένα πολύ σκληρό αντεργατικό καθεστώς, ιδιαίτερα σε βάρος των νεοπροσλαμβανόμενων.

Οι μικρομεσαίοι αγρότες που αδυνατούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους, ή τους τα παίρνουν κοψοχρονιάς, αντιμετωπίζοντας τις βαριές συνέπειες της αντιαγροτικής πολιτικής, τις αποφάσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ και της ενδιάμεσης αναθεώρησης που τους ξεκληρίζουν.

Οι αυτοαπασχολούμενοι, που γονατίζουν κάτω από το βάρος της πίεσης των μονοπωλίων, των φορομπηχτικών μέτρων, της τοκογλυφίας των τραπεζών.

Οι συνταξιούχοι που έφαγαν τα νιάτα τους στην παραγωγή και παίρνουν μια σύνταξη πείνας.

Οι νέοι και οι νέες, που αντιμετωπίζουν την υποβάθμιση της μόρφωσης, που τους στερούν το δικαίωμα στη δουλιά, στη δουλιά με δικαιώματα, ή τους ετοιμάζουν μια θέση μερικής απασχόλησης μέσα στο φαύλο κύκλο της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, της κατάρτισης.

Οι μετανάστες και οι οικογένειές τους, που βασανίζονται από χίλια - μύρια προβλήματα.

Σ' αυτόν τον αγώνα έχει τη θέση του αυτός που αγανακτεί με τη σκανδαλολογία και τα σκάνδαλα που γεννάει το εκμεταλλευτικό σύστημα, το οποίο έχει σαν κινητήρια δύναμη το κέρδος της πλουτοκρατίας.

Σ' αυτόν τον αγώνα έχει τη θέση του ο κάθε εργαζόμενος που καταδικάζει τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που ανησυχεί για τις εξελίξεις στην περιοχή, την αλλαγή των συνόρων, την πολιτική του «διαίρει και βασίλευε».

Η απάθεια ευνοεί τον αντίπαλο

Τώρα, αυτή την ώρα, να ρίξουμε βάρος στη συλλογή των καρπών της προσπάθειας που έγινε το προηγούμενο διάστημα, ώστε να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο όλοι αυτοί οι οποίοι στηρίζουν τα ταξικά συνδικάτα και τους αγωνιστικούς συνδυασμούς στα σωματεία. Ολοι αυτοί που έχουν σχέση με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, τη ΔΗΚΕΒΕ, την ΟΓΕ, την ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ, το αγωνιστικό κίνημα. Να ξεπεράσουν αναστολές και δισταγμούς και να μπουν στο δρόμο του αγώνα νέες λαϊκές δυνάμεις, που αναζητούν διέξοδο δυσαρεστημένοι από την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τις συμβιβασμένες ηγεσίες στο συνδικαλιστικό κίνημα. Να εξηγήσουμε ότι αυτή η επιλογή αντιστοιχεί στα συμφέροντα της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων. Η απάθεια, η αναμονή δίνουν δύναμη στον αντίπαλο, αποθρασύνουν το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκπροσώπους, τους τοποτηρητές τους στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η ΝΔ κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση, το ένα κύμα των αντιλαϊκών μέτρων, διαδέχεται το άλλο. Από τη στιγμή που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και έχει ως στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και των κερδών των επιχειρήσεων, θα δυναμώνει την επίθεση κατά των δικαιωμάτων, θα χειροτερεύει η κατάσταση των λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας.

Η επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου δεν είναι ένα προσωρινό φαινόμενο. Είναι ένας μόνιμος, χρόνιος βραχνάς, ανεξάρτητα αν στο τιμόνι της διακυβέρνησης είναι η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ. Αυτή είναι η πραγματικότητα κι αυτή η πραγματικότητα δεν επιτρέπει καμιά αυταπάτη, καμιά ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική. Γι' αυτό η συμμετοχή στο συλλαλητήριο, η κινητοποίηση των λαϊκών δυνάμεων εκφράζει αναγκαιότητα, είναι στάση ευθύνης που συμβάλλει στη δημιουργία γερών βάσεων, πάνω στις οποίες θα αναπτυχθεί η κοινή δράση, η κλιμάκωση της πάλης το επόμενο διάστημα και αυτή την πορεία μπορούν να την εγγυηθούν το ΠΑΜΕ και οι άλλες αγωνιστικές συσπειρώσεις και κινήματα.

Αυτό έχει μεγάλη σημασία και για το λόγο ότι οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ έχουν υιοθετήσει και υπερασπίζονται τη βασική κατεύθυνση των δυνάμεων του κεφαλαίου, τις αντιδραστικές αλλαγές που εκφράζονται με τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, την απελευθέρωση βασικών τομέων της οικονομίας, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις ανατροπές στα ασφαλιστικά δικαιώματα, την εμπορευματοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, την καθήλωση των μισθών και των συντάξεων.

Να αξιοποιήσουμε κάθε ώρα

Μέσα από τις θέσεις και την πρακτική του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού στο εργατικό κίνημα, της ΠΑΣΕΓΕΣ και της ΓΕΣΑΣΕ στους αγρότες, της ΓΣΕΒΕΕ στα μικρομεσαία στρώματα της πόλης, αποδεικνύεται ότι κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να ακουμπήσει τις προσδοκίες, τις ελπίδες του στις δυνάμεις που στήριξαν και στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική και προσπαθούν να εγκλωβίσουν λαϊκές δυνάμεις στο μονόδρομο του κεφαλαίου. Γνωρίζουμε καλά τις δυσκολίες, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Αλλά κάθε αγώνας με σωστό προσανατολισμό, που στρέφεται ενάντια στην πλουτοκρατία και την αντιλαϊκή πολιτική και βάζει στην ημερήσια διάταξη τη διεκδίκηση στόχων πάλης που απαντούν στις ανάγκες των εργαζομένων, έχει τη δική του συνεισφορά στο δυνάμωμα της οργάνωσης και της λαϊκής πάλης. Μέσα από μια τέτοια σταθερή, συνεχή προσπάθεια θα προχωράει η συγκέντρωση δυνάμεων και θα δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μαζικότερους αποτελεσματικούς αγώνες που θα συνδυάζονται με την αλλαγή του συσχετισμού δύναμης, τον απεγκλωβισμό από τις επιδράσεις της κυρίαρχης ιδεολογίας και πολιτικής, από τα κόμματα της πλουτοκρατίας, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, τις δυνάμεις του οπορτουνισμού και του ευρωμονόδρομου.

Με όλες μας τις δυνάμεις να αξιοποιήσουμε κάθε ώρα να ανοιχτούμε στους χώρους δουλιάς, στους κλάδους, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στις λαϊκές γειτονιές να φτάσει παντού το ενωτικό - αγωνιστικό μήνυμα και να κινητοποιηθούν χιλιάδες εργαζόμενοι, νέοι και νέες, να δώσουν μαζική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική.


Του Γιώργου ΜΑΡΙΝΟΥ*
*Ο Γιώργος Μαρίνος είναι μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ είναι η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση(2018-12-21 00:00:00.0)
Στη μάχη για την απεργία(2012-09-15 00:00:00.0)
Συλλογική πάλη η απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση(2010-07-31 00:00:00.0)
Απαιτητικά και οργανωμένα στη μάχη της απεργίας(2008-01-27 00:00:00.0)
Να βγουν τώρα ταξικά πολιτικά συμπεράσματα(2006-03-29 00:00:00.0)
Εχουμε υπολογίσιμη δύναμη, μπορούμε να τη δυναμώσουμε(2003-01-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ