Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
Μετά τις αντιπαραθέσεις πάνε στις συνεδριάσεις

Μετά από τρεις εβδομάδες, κατά τις οποίες η πλειοψηφούσα τάση επέμενε να λέει «Τσίπρας» και η μειοψηφία «Παπαγιαννάκης», τη σκυτάλη, για την ανάδειξη του υποψηφίου δημάρχου στην Αθήνα, παίρνουν τα κομματικά όργανα. Η εσωκομματική διαδικασία είχε «παγώσει», προκειμένου να ασχοληθούν με το συνέδριο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς. Πάντως, καμία από τις δύο πλευρές δε φαίνεται να υποχωρεί.

Σήμερα συνεδριάζει η Νομαρχιακή Α' Αθήνας του ΣΥΝ, προκειμένου να αποφασίσει το όνομα του υποψηφίου. Να θυμίσουμε ότι η πλειοψηφία της Νομαρχιακής Α' Αθήνας τάσσεται μέχρι στιγμής υπέρ της υποψηφιότητας του Μιχ. Παπαγιαννάκη. Αλλωστε, με επιστολή τους στον Ν. Χουντή, γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής (ΚΠΕ) του ΣΥΝ, την προηγούμενη εβδομάδα, 14 από τα 25 μέλη της Νομαρχιακής είχαν ζητήσει να προηγηθεί η συνεδρίασή τους εκείνης της ΚΠΕ (όπως άλλωστε προβλέπεται), αφήνοντας αιχμές ότι υπάρχει διάθεση από την πλειοψηφία να... παρακάμψει διαδικασίες που δεν τη συμφέρουν. Παρ' όλα αυτά, ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο η Νομαρχιακή Α' Αθήνας να μην καταλήξει καν σε ψήφιση κάποιου ονόματος και να αφήσει την ΚΠΕ - που ούτως ή άλλως θα λάβει την τελική απόφαση - να αποφασίσει, ώστε να μην πολώσει το κλίμα.

Την τελική απόφαση θα λάβει η ΚΠΕ στη συνεδρίαση του Σαββατοκύριακου. Εκεί, εκτός από το δήμο της Αθήνας, θα αποφασιστούν και τα ονόματα των υποψηφίων για Πειραιά και Θεσσαλονίκη. Μέσα στο πρόγραμμα είναι να συζητηθούν και άλλα ζητήματα - αν επιβληθεί από την επιμονή, προφανώς, των στελεχών της μειοψηφίας - που συχνά πυκνά εγείρουν αντιπαραθέσεις ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΝ. Το βασικότερο από αυτά είναι το θέμα των συνεργασιών με το ΠΑΣΟΚ, στους μεγάλους δήμους της χώρας, καθώς στους υπόλοιπους δήμους η συνεργασία έχει καθοριστεί και αναμένει απλά την... τελική κατάρτιση των ψηφοδελτίων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ