Πέμπτη 27 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αγώνας για τα ασφαλιστικά δικαιώματα

Καλεί σε συμμετοχή στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο στις 12 του Νοέμβρη, σε αντιδιαστολή με τη ΓΣΕΒΕΕ που προτιμά διάλογο...

«Σήμα κινδύνου» για τα ασφαλιστικά δικαιώματα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ εκπέμπει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) με αφορμή τις δηλώσεις του διοικητή του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), Κ. Κόντου, για τις εισφορές και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης. Η ΟΒΣΑ - που πριν λίγες μέρες πραγματοποίησε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας συνδικαλιστών στο διοικητή - τονίζει στην ανακοίνωσή της: «Διαπιστώσαμε από τη συζήτηση που έγινε με το διοικητή, ότι οι απόψεις του είναι θέσεις της κυβέρνησης και ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ανοίξει το ζήτημα του Ασφαλιστικού για όλους τους επαγγελματίες - βιοτέχνες - μικρούς εμπόρους αλλά και για τους εργαζόμενους, με αύξηση των εισφορών και αύξηση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση».

Η Ομοσπονδία προσθέτει: «Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την επίθεση με δυνάμωμα των σωματείων μας, με ανάπτυξη του μαζικού κινήματος, με απομόνωση των "ξεπουλημένων" πλειοψηφιών σε ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, με συντονισμό της δράσης μας με τα άλλα λαϊκά στρώματα, εργάτες, αγρότες, με τη μαζική συμμετοχή μας στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο το Σάββατο 12 του Νοέμβρη στο Πεδίον Αρεως στις 11 το πρωί, που στα θέματά του είναι και το Ασφαλιστικό».

Η ΟΒΣΑ επισημαίνει: «Η λύση του Ασφαλιστικού προς όφελός μας απαιτεί την ανατροπή αυτής της πολιτικής και κοινωνική ανάπτυξη που στο κέντρο της προσοχής της θα έχει τα λαϊκά στρώματα και όχι το μεγάλο κεφάλαιο όπως συμβαίνει σήμερα».

Κάπως ...καθυστερημένα αντέδρασε και η διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ στις δηλώσεις Κόντου, εκφράζοντας τη «ριζική της αντίθεση», ενώ δηλώνει ότι πριν «συζητηθεί οποιαδήποτε άλλη λύση» πρέπει να εκπληρώσει το κράτος τις οικονομικές υποχρεώσεις του προς το Ταμείο. Η Συνομοσπονδία, όμως, απορρίπτει κάθε πιθανότητα αγωνιστικής διεκδίκησης και προτείνει να ξεκινήσει «ουσιαστικός διάλογος» για το Ασφαλιστικό, λες και δε γνωρίζει όλες τις τελευταίες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις και τις κατευθύνσεις της κυβερνητικής πολιτικής. Στο πλαίσιο του «κοινωνικού διαλόγου» κινείται και η Ομοσπονδία Εστιατορικών Επαγγελμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ