Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χρωματίζουν την ελπίδα των παιδιών

...Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε μια πόλη χωρίς ουρανό. Η «Ουρανούπολη», όπου δεν υπήρχαν Απόκριες, πάρτι γενεθλίων, ούτε και Κυριακές. Ολοι έπρεπε μόνο να δουλεύουν! Σ' αυτή την περίεργη πόλη θα μας ταξιδέψει η «Πολιτιστική Παρέμβαση» με το παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά «Τα μαξιλάρια της Ουρανούπολης», που παρουσιάζεται στο θέατρο «Βεάκη».

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία - κινησιολογία του Βασίλη Μυριανθόπουλου, βασίζεται στο βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά «Τα μαγικά μαξιλάρια» και καλεί όλους τους μικρούς θεατρόφιλους σε ένα παιχνίδι στο χώρο του μύθου και της φαντασίας... «γιατί πολλές φορές τα μικρά όνειρα θεριεύουν και ανακατώνουν τον κόσμο». Ενα παραμύθι γεμάτο φαντασία, δράση και πολλή μουσική που έγραψε ειδικά για την παράσταση ο Γιάννης Χριστοδουλόπουλος. Τα σκηνικά - κοστούμια υπογράφει η Χριστίνα Κωστέα. Παίζουν: Ανδρέας Κωνσταντινίδης, Ζήσης Ρούμπος, Νίκος Τσιάμης, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Παύλος Σταυρόπουλος, Δημήτρης Τσέλιος, Κάτια Ζαρκάδα. Ωρες παραστάσεων 11 π.μ. και 3 μ.μ.

Σε μια φανταστική πολιτεία, την Ουρανούπολη, έπρεπε να δουλεύουν συνέχεια. Η ανάπαυση ήταν υπό απαγόρευση και το παιχνίδι υπό διωγμό. Ολα λειτουργούσαν στη βάση του ακατάπαυστου μόχθου, προς όφελος του άρχοντα Αρπατίλαου. Ο λαός δυσφορούσε και ζητούσε αφορμές να περιγελάσει τον άρχοντα και τους συμβούλους του, που τον βοηθούσαν στη σκληρή διακυβέρνηση της πολιτείας. Εκείνοι, λοιπόν, φτιάχνουν τα μαγικά μαξιλάρια, για να υποτάξουν πλήρως το λαό. Ο πολυβραβευμένος σύγχρονος παραμυθάς επιμένει σε πείσμα των καιρών να σμιλεύει τις παιδικές ψυχές με διδάγματα των μύθων και των παραμυθιών. Τα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά αποτελούν τρυφερές ασπίδες προστασίας για κάθε παιδική ψυχή. Χρωματίζουν την ελπίδα μας για έναν ανθρώπινο, δικαιότερο και ειρηνικό κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ