Σάββατο 22 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΟΦΑΔΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Μονόδρομος η πάλη κατά της ΚΑΠ!

ICON

Την επιτακτική ανάγκη ανάπτυξης της πάλης των μικρομεσαίων αγροτών, από κοινού με την εργατική τάξη και τ' άλλα λαϊκά στρώματα, για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής και την ανάδειξη της Λαϊκής Εξουσίας, τόνισε μιλώντας, παρουσία πλήθους αγροτών, στους Σοφάδες Καρδίτσας, ο Γ. Πατάκης, μέλος της Γραμματείας της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης.

Οπως υπογράμμισε ο Γ. Πατάκης, με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ (ΚΑΠ), που ετοιμάζεται να εφαρμόσει με ιδιαίτερο ζήλο η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως εφάρμοζε με τον ίδιο ζήλο την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα πολλαπλασιαστούν και θα ενταθούν τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών. Ειδικότερα, σημείωσε, ότι οι στόχοι της νέας ΚΑΠ είναι το κόψιμο των κονδυλίων της ΕΕ για τη γεωργία, ώστε να χρησιμοποιηθούν στην εφαρμογή των νέων πολιτικών και στη λειτουργία κατασταλτικών μηχανισμών, η επιτάχυνση του ρυθμού συγκέντρωσης της γης και της αγροτικής παραγωγής σε λίγους μεγαλοαγρότες για τη δημιουργία των καπιταλιστικών τσιφλικιών και η αύξηση των κερδών των εμποροβιομηχάνων.

Οσον αφορά στους στόχους της πάλης, σημείωσε ότι πρέπει να είναι:

  • Ανάπτυξη της γεωργίας σύμφωνα με τις δυνατότητες της χώρας και τις σύγχρονες διατροφικές ανάγκες του λαού, με σεβασμό στο περιβάλλον και προστασία της δημόσιας υγείας.
  • Ανάδειξη των παραγωγικών συνεταιρισμών σε βασικούς μοχλούς ανάπτυξης της γεωργίας προς όφελος των μικρομεσαίων αγροτών και του λαού.
  • Στήριξη του δημόσιου αναπτυξιακού, παραγωγικού αγροτικού τομέα, διαμόρφωση και υλοποίηση κλαδικών και περιφερειακών πολιτικών, ώστε να μειώνεται το κόστος παραγωγής, να προστατεύεται η αγροτική παραγωγή από φυσικούς κινδύνους, να αναπτύσσεται και να μπαίνει σε εφαρμογή η έρευνα και η τεχνολογία.
  • Αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων των αγροτών και γενικότερα των κατοίκων της υπαίθρου, με αποκλειστικά δημόσια συστήματα υγείας, παιδείας, με ανθρώπινες συντάξεις, με τη δημιουργία πολιτιστικής και αθλητικής υποδομής.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ