Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απειλούνται με αφανισμό

Υποσχέσεις για λήψη μέτρων μοίρασαν αφειδώς τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, κατά τη χτεσινή σύσκεψη με εκπροσώπους των πτηνοτρόφων, αρνούμενοι επί της ουσίας να αναλάβουν τις ευθύνες τους

Αμεση οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση ζητούν οι πτηνοτροφικές μονάδες της χώρας, έπειτα από τις δυσμενείς επιπτώσεις που υφίστανται εξαιτίας των άστοχων χειρισμών της κυβέρνησης και του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Ευ. Μπασιάκου. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χτες στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, με τη συμμετοχή των συναρμόδιων υφυπουργών (Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης) και εκπροσώπων του κλάδου, οι εκπρόσωποι των πτηνοτρόφων απαίτησαν την άμεση λήψη μέτρων χρηματοδοτικού χαρακτήρα, καθώς και ρύθμισης των εργοδοτικών τους εισφορών. Ωστόσο, η απάντηση της κυβέρνησης ήταν «θα εξετάσουμε το αίτημά σας», αρνούμενη επί της ουσίας να αναλάβει τις ευθύνες της για το πρόβλημα που η ίδια δημιούργησε.

Πρόβλημα, το οποίο σε περιπτώσεις των μικρών και οικογενειακών πτηνοτροφικών επιχειρήσεων τις απειλεί ακόμη και με κλείσιμο, όπως για παράδειγμα τον πτηνοτροφικό συνεταιρισμό «ΠΙΝΔΟΣ» που παρουσιάζει κάθετη πτώση της διάθεσης των προϊόντων του έως και 80%! Οπως δήλωσε στο «Ρ» ο πρόεδρος του συνεταιρισμού κ. Κασσής, ημερησίως προωθούνταν στην αγορά 80.000 κοτόπουλα, ενώ σήμερα διατίθενται μόλις 15.000. Ταυτόχρονα εξέφρασε τις ανησυχίες του τόσο για τους εργαζόμενους του συνεταιρισμού όσο και για τους μικρομεσαίους παραγωγούς, οι οποίοι οδηγούνται σε αφανισμό αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ψυγεία του συνεταιρισμού έχουν γεμίσει με αδιάθετο προϊόν και πλέον η διεύθυνσή του είναι αναγκασμένη να καταφύγει σε ιδιώτες για την κατάψυξη του προϊόντος, ανεβάζοντας έτσι τα λειτουργικά έξοδα της εταιρίας. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στον πτηνοτροφικό συνεταιρισμό της Αρτας, όπου παρουσιάζεται μεγάλη μείωση της διάθεσης στα πουλερικά, της τάξης των 25.000 ημερησίως.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ