Πέμπτη 20 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Κούβα με τα μάτια των παιδιών

Σήμερα η παρουσίαση των συντελεστών της ταινίας «Βίβα Κούβα» σε συνέντευξη Τύπου

Σήμερα παρουσιάζεται σε συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» στις 12.00 το μεσημέρι, μια ξεχωριστή ταινία του Κουβανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου που θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στη χώρα μας. Πρόκειται για τη βραβευμένη ταινία του Κουβανού σκηνοθέτη Χουάν Κάρλος Κρεμάτα Αλμπέρτι «Βίβα Κούβα» που θα αρχίσει να προβάλλεται στις αίθουσες από τις 27/10, σε διανομή της «New Star». Η πολύ ευαίσθητη ταινία περιγράφει μέσα από τα μάτια των παιδιών κοινωνικές καταστάσεις, τις δυσκολίες και τις χαρές της ζωής, αλλά και τα σπουδαία επιτεύγματα του υπερήφανου, αγωνιστή λαού της Κούβας.

Στη συνέντευξη θα παρουσιαστούν ο σκηνοθέτης της ταινίας και τα δύο παιδιά - πρωταγωνιστές, η Ταραού Μπόρσε και ο Μίλο Αβιλα, καθώς και η σκηνοθέτιδα και διευθύντρια του κουβανικού παιδικού θεάτρου «La Colmenita» (Η κυψελίτσα), που είναι προσκεκλημένοι στη χώρα μας από την «New Star» και θα πάρουν επίσης μέρος σε ποικίλες εκδηλώσεις. Η ταινία αφηγείται το ταξίδι δύο παιδιών, της Μαλού και του Χορχίτο, σ' όλη την Κούβα «για να βρουν τον πραγματικό πατέρα της Μαλού, μοναδική ελπίδα για την αγάπη τους».

Μερικά από τα βραβεία που έχει ήδη αποσπάσει η ταινία: Βραβείο Ecran Junior καλύτερης παιδικής ταινίας στο Φεστιβάλ Καννών, Ειδικό Βραβείο Φεστιβάλ Γκιφόνι (Ιταλία), Βραβείο καλύτερης ταινίας και βραβείο ερμηνείας στην Ταραού Μπόρσε στο Φεστιβάλ Σέμνιτς (Γερμανία), επίσης είναι η φετινή κουβανική υποψηφιότητα για το «Οσκαρ» καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ